Druhy činností

Čo je maloobchod

Obsah:

Čo je maloobchod

Video: Seriál #thatsAI | Díl 4. AI a inteligentní maloobchod 2024, Júl

Video: Seriál #thatsAI | Díl 4. AI a inteligentní maloobchod 2024, Júl
Anonim

Pri čítaní moderných novín a časopisov, počúvaní správ je často počuť nové slovo zahraničného pôvodu - „maloobchod“. V skutočnosti význam tohto obchodného pojmu nie je vôbec ťažké pochopiť a takmer každý dospelý obchod s maloobchodníkmi obchoduje každý deň.

Image

Maloobchod: čo to je a „kam to dopadlo“

Vypožičalo sa slovo „maloobchod“, t. prišiel k nám zo zahraničia. Toto je ruská verzia anglického maloobchodu, čo znamená „maloobchod, predaj tovaru alebo služieb konečnému spotrebiteľovi“. Mimochodom, hláskovanie „maloobchod“ je nesprávne, je presnejšie napísať toto slovo písmenom „a“ - ako je počuť v anglickom prepise.

Predchodcovia moderného maloobchodu môžu byť považovaní za tradičné trhy pre akúkoľvek krajinu na svete, pouličné bazáre atď. Toto je prototyp tzv. Maloobchodných centier našej doby.

Maloobchod je teda kombináciou všetkých metód, techník a nástrojov na dodanie tovaru a služieb konečnému maloobchodnému spotrebiteľovi. Maloobchodník je teda spoločnosť, spoločnosť, právnická osoba alebo fyzická osoba, ktorá sa zaoberá maloobchodným predajom tovaru a poskytovaním služieb. Medzi najzrejmejšie a najzrozumiteľnejšie príklady maloobchodníkov, ktoré sú pre bežných ľudí najčastejšie, je možné uviesť značky ako X5 Retail Group, Auchan, Metro atď.

Odporúčaná