obchodné

Ako "stlačiť" klienta

Ako "stlačiť" klienta

Video: nebezpečný miesto / problematický vykladacie 2024, Júl

Video: nebezpečný miesto / problematický vykladacie 2024, Júl
Anonim

Jedným z hlavných pravidiel úspešného podnikateľa je, že každý klient musí byť „stlačený“ na maximum. Vďaka dodatočnému predaju (predaj a predaj) môžete získať oveľa väčší zisk.

Image

Predovšetkým pri komunikácii s klientmi je dôležité, akú úlohu ste pri rokovaniach zvolili. V prípade, že ste zaujali aktívnu pozíciu, musíte zavolať zákazníkom. Ak zaujmete pasívnu pozíciu, musíte sami počkať na volanie od klienta.

Predtým, ako začnete "stlačiť" klienta, musíte vykonať autotest. Urobili ste všetko, aby ste dosiahli svoj cieľ? Chce zákazník uskutočniť nákup produktu? Vysvetlila si mu nuansy?

A teraz najdôležitejšia vec: špecifiká. Nikto nechce brúsiť životné témy, začne sa nudiť a obťažovať obe strany. Je celkom rozumné priamo sa opýtať: „Kedy podpíšeme dokumenty?“ V tomto prípade nestratíte čas svojich a iných ľudí, ale okamžite budete počuť odpoveď.

Ak rokovania napredujú, ale všimnete si, že klient „mrzne“, môžeme urobiť logický záver, že mu niečo nevyhovuje. Možno cena, kvalita tovaru alebo podmienky. V takých prípadoch dokázajte, že ste lepší ako konkurenti a že vaša cena je najvhodnejšia.

Ak sa pri rokovaniach cítite lepšie ako klient, potom sa v žiadnom prípade nezastavujte a nezbavte svoje priľnavosti. Naopak, konať asertívnejšie a agresívnejšie.

Vytvorte „koridor všeobecných vyhlásení“. To znamená, že je potrebné previesť akékoľvek vaše výroky do univerzálnej formy pre zákazníkov. Mali by ste formulovať svoje myšlienky takým spôsobom, aby s vami všetci súhlasili. Napríklad, ak hovoríte, že na Zemi žije asi 8 miliárd ľudí a medzi nimi sú aj muži a ženy, nikto na svete sa neodváži s vami hádať - vaše výroky by mali byť také nepopierateľné.

závery:

• nebojte sa osloviť potenciálneho zákazníka, • snažte sa hovoriť jazykom, ktorému váš klient rozumie, • analyzovať trh.

Odporúčaná