Obchodné riadenie

Ako hľadať nových zákazníkov

Ako hľadať nových zákazníkov

Video: 1.časť: Ako si zabezpečiť neustály prísun nových zákazníkov 2024, Júl

Video: 1.časť: Ako si zabezpečiť neustály prísun nových zákazníkov 2024, Júl
Anonim

Najdôležitejšou otázkou každého podnikania je hľadanie trhu. Bez klientov nemá žiadny podnik v oblasti podnikania zmysel. Otázka, kde a ako nájsť svojho klienta, je kameňom úrazu pre väčšinu spoločností.

Image

Budete potrebovať

  • - znalosť cieľového publika;

  • - reklama.

Návod na použitie

1

Najprv musíte určiť svoje cieľové publikum. Porozmýšľajte o tom, čo sú vaši zákazníci, s ktorými pomáhate vášmu produktu alebo službe, s akým produktom, ktorý si chcú kúpiť, aké vlastnosti by mali mať.

2

Ďalej musíte zistiť, kde sa vaši zákazníci najčastejšie stretávajú.

3

Ak sa nájdu miesta koncentrácie potenciálnych kupcov tovaru alebo služieb, umiestnite tam predajné miesto alebo reklamu.

4

Metódy inzercie sa môžu úplne líšiť a budú závisieť od toho, čo už o svojich zákazníkoch viete.

Spoločnosti vo väčšine prípadov potrebujú mať webovú stránku na internete, používať kontextovú reklamu, umiestňovať reklamy na špecializované tabule a tematické zdroje.

Nemala by sa ignorovať ani reklama a články v miestnych a tematických tlačových médiách.

Nezabudnite použiť vonkajšiu reklamu. Vo väčšine prípadov ide iba o radu o tom, ako a kde vás nájsť, ale niekedy je to jediný účinný prostriedok informovania potenciálneho klienta.

Ak dokážete získať drahé reklamy v rozhlase a televízii, mali by ste použiť túto metódu, publikum, ktoré uvidí a počuje vašu reklamu, bude oveľa väčšie ako v iných prípadoch.

5

Účinným spôsobom získavania zákazníkov je často najatie manažéra telefonického predaja, ktorý vykonáva tzv. Studené hovory a obchodných zástupcov, ktorí navštevujú potenciálnych zákazníkov.

Venujte pozornosť

Po nájdení jedného alebo dvoch miest predaja výrobkov sa neopierajte o to, čo bolo dosiahnuté, o rozvoj existujúcich miest predaja, pretože tieto zdroje predaja môžu vyschnúť. Hľadanie nových zákazníkov by sa nemalo robiť občas, ale vždy.

Užitočné rady

Použite rôzne spôsoby zisťovania zákazníkov naraz, čo vám umožní čo najviac informovať cieľové publikum.

Pri hľadaní nových zákazníkov nezabudnite zostať v kontakte s tými, ktorí už váš produkt alebo službu už použili, pretože na ich radu vás môže navštíviť veľa ľudí.

Odporúčaná