obchodné

Ako urobiť ateliér

Ako urobiť ateliér

Video: Zázračný ateliér 2024, Júl

Video: Zázračný ateliér 2024, Júl
Anonim

Podľa zákona musí byť každá firma registrovaná. Na registráciu však nie je potrebné vytvárať právnické osoby. Napríklad malý podnik, napríklad ateliér, možno zaregistrovať ako samostatný podnikateľ. V akejkoľvek podobe, v ktorej sa rozhodnete zaregistrovať ateliér, budete musieť zhromaždiť určité balíčky dokladov, ktoré budú predložené daňovému úradu.

Image

Návod na použitie

1

Ak ste sa rozhodli vytvoriť ateliér, pravdepodobne ste už premýšľali o tom, v akej forme je lepšie sa zaregistrovať. Atelier je malý podnik a právnická osoba na to vôbec nie je potrebná, najmä ak ho vytvoríte sami, bez partnerov. Na druhej strane individuálny podnikateľ má závažnejšiu zodpovednosť ako právnická osoba.

2

Zodpovednosť je hlavným rozdielom medzi právnickou osobou (LLC) a samostatným podnikateľom (IP). Jednotlivý podnikateľ podlieha zákonu so všetkým svojím majetkom (konkrétne s osobným majetkom, t. J. Vrátane domu, auta atď.) LLC je zodpovedná iba svojím podielom na základnom imaní, hoci v prípade bankrotu v prípade nedostatočného majetku môže LLC byť zodpovedná za subsidiárnu zodpovednosť za svoje záväzky.

3

Ateliér vo forme LLC sa vykonáva nasledovne: zbierate balík dokumentov uvedený nižšie, platíte štátny poplatok, ktorý je v súčasnosti 4 000 rubľov, a odovzdáte balík dokumentov a potvrdenie o zaplatení štátnej dane daňovému úradu (v Moskve je to daňový úrad č. 46). Registrácia trvá priemerne týždeň. Dokumenty pre ňu potrebujú nasledujúce dokumenty:

1. Notárska žiadosť o registráciu (môžete si ju stiahnuť tu: http://www.nalog.ru/gosreg/reg_ul/ );

2. Dokumenty pre zakladateľov, vedúceho a hlavného účtovníka;

3. Prijatie platby štátnej dane;

4. rozhodnutie založiť LLC;

5. Charta LLC;

6. Dohoda o založení LLC.

Posledné tri dokumenty musia byť notársky overené: Základné imanie spoločnosti LLC je v súčasnosti 10 000 rubľov. Musí sa vložiť na bankový účet osobitne otvorený pre spoločnosť LLC. Je tiež potrebné objednať pečať LLC.

4

Ak sa chcete zaregistrovať ako samostatný podnikateľ, musíte sa obrátiť na daňový úrad v mieste registrácie a poskytnúť:

1. Žiadosť o registráciu štátu, notársky overená (môžete si ju stiahnuť tu: http://www.nalog.ru/gosreg/reg_fl/ );

2. Kópie osobných dokladov, ktoré boli notársky overené;

3. Prijatie platby štátnej dane (800 rubľov).

Nie je potrebné tlačiť IP, ale zvyčajne je to potrebné.

5

Vaše štúdio môže začať pracovať od okamihu štátnej registrácie spoločnosti LLC alebo od vás ako samostatného podnikateľa. V deň registrácie štátu sa teda štúdio môže považovať za právne vykonané.

Odporúčaná