rozpočtovanie

Ako požiadať o charitu

Ako požiadať o charitu

Video: Komu pomôžu Vaše 2% z dane? - CHARITY SHOP KOŠICE 2024, Júl

Video: Komu pomôžu Vaše 2% z dane? - CHARITY SHOP KOŠICE 2024, Júl
Anonim

Dobročinná činnosť je v súlade s článkom 1 federálneho zákona č. 135 z 8. 11. 1995 dobrovoľnou činnosťou právnických osôb a občanov pri nezaujatom prevode majetku a finančných prostriedkov na iné právnické osoby alebo občanov, bezdôvodnom výkone práce, poskytovaní služieb a inej podpore. Ako legalizovať charitu?

Image

Návod na použitie

1

Ak ste zakúpili vybavenie alebo iný tovar pre akúkoľvek organizáciu, použite účet č. 41 („Tovar“) v účtovníctve na zobrazenie informácií o pohybe týchto položiek zásob. Avšak bez ohľadu na to, či prevádzate vybavenie alebo peniaze, výdavky organizácie súvisiace s charitou sú iné výdavky a zaznamenávajú sa na príslušný účet č. 91.

2

Podľa účtovných pravidiel sa náklady spojené s charitatívnymi činnosťami organizácie odrážajú vo formulári č. 2 („Výkaz ziskov a strát“). Prevod akéhokoľvek zariadenia a vecí sa vykonáva na faktúre vyhotovenej v dvoch exemplároch a podpísaných stranami. Asistenčná organizácia si vezme jednu kópiu faktúry sama pre seba.

3

Pri zdaňovaní sa pri určovaní základu dane nezohľadňuje hodnota prevedeného majetku a výška hotovosti v nákladoch. Preto by náklady súvisiace s charitou a vyjadrené vo formulári č. 2 nemali byť uvedené v daňovom priznaní.

4

Predložte daňovému inšpektorátu nasledujúce doklady na preukázanie výdavkov spojených s charitou: - zmluva vašej organizácie s príjemcom pomoci na bezplatný prevod tovaru (poskytovanie služieb, práca atď.) Alebo v hotovosti, - overené kópie dokladov potvrdzujúcich prijatie zaregistrovaný príjemcom pomoci bezdôvodne prijatého tovaru (práce, služby) alebo v hotovosti, - overené kópie zákonov a iné dokumenty potvrdzujúce zamýšľané použitie získaných materiálnych zdrojov v rámci lagotvoritelnosti.

5

Dôkazy o tom, že hmotný majetok sa previedol v rámci charitatívnych činností, sú zvyčajne: - list od príjemcu charitatívnej pomoci, v ktorom sa žiada o materiálnu, technickú alebo finančnú pomoc na konkrétne účely; - platobný príkaz na prevod prostriedkov filantropickou organizáciou.

Odporúčaná