management

Ako získať cenovku pre produkt

Ako získať cenovku pre produkt

Video: Zelené cenovky | dm drogerie 2024, Júl

Video: Zelené cenovky | dm drogerie 2024, Júl
Anonim

Cenovka je povinnou súčasťou obchodných činností. Jeho hlavnou funkciou je sprostredkovať kupujúcemu základné pravdivé informácie o produkte, krajine výroby a cene. Ale aj pre skúsených predajcov je ťažké povedať, čo by sa malo zobraziť na cenovke. Medzitým môže na túto otázku odpovedať „Kódex predaja určitých skupín tovaru“, ktorý bol schválený v roku 1998 vládou Ruskej federácie.

Image

Budete potrebovať

  • - cenovka

  • - pero

  • - pečať obchodnej organizácie

Návod na použitie

1

V hornej časti cenovky napíšte (napíšte) názov obchodnej organizácie. Tieto informácie budú akýmsi skrytým reklamným materiálom pre váš obchod.

Image

2

Uveďte produkt veľkým čitateľným písmom. Pri snahe o „krásu“ človek nemusí písať šikmo alebo komplikovane písaný rukou. To môže vizuálne pokaziť dojem z produktu. Okrem toho môže byť taký rukopis ťažké prečítať z diaľky. Hlavné pozadie cenovky by nemalo byť kombinované s fontom, inak nebudú informácie o produkte viditeľné.

Image

3

Pri veľkom tlači napíšte cenu produktu za kus, kilogram alebo škatuľa. To sa dá urobiť na spodku cenovky, ale číslo by malo byť jasne uvedené na pozadí všetkých ostatných informácií o produkte.

4

Uveďte druh produktu na cenovke.

5

Na cenovku vložte podpis materiálne zodpovednej osoby. Nahradenie takého podpisu pomôže pečate alebo pečiatke obchodnej organizácie.

6

Nezabudnite na cenovku uviesť dátum registrácie, a ak je to možné, dátum exspirácie tovaru. Ak sa tieto informácie neodzrkadlia v cenovke, kupujúci bude môcť predložiť predávajúcemu žiadosť o vrátenie a morálnu kompenzáciu za uplynutý tovar.

7

Poskytnite ďalšie informácie. Pravidlá predaja určitých skupín tovaru tiež ustanovujú uvádzanie dodatočných informácií - o krajine výroby a konkrétnom výrobcovi, informáciách o dôležitých spotrebiteľských vlastnostiach tovaru (zloženie, účel). Toto umožní kupujúcemu rýchlo sa orientovať v výbere tovaru bez toho, aby požiadalo predajcov o vysvetlenie.

8

Vyberte cenovky pre konkrétnu skupinu výrobkov, ktoré majú podobný tvar alebo veľkosť. Označte túto skupinu produktov na cenovkách. Napríklad v detskom oddelení hračiek v rohu cenovky môžete znázorniť medvedíka. A na oddelení, kde sa predáva detské oblečenie, môžete použiť cenovky s obrázkom tričká.

Užitočné rady

Iba starostlivosť o spotrebiteľa pomôže vytvoriť cenovky, ktoré budú ľahko čitateľné a budú dobre viditeľné vizuálne.

PRAVIDLÁ pre predaj určitých druhov tovaru

Odporúčaná