obchodné

Ako vydať predaj LLC

Ako vydať predaj LLC

Video: AKO VYHRAŤ REMIXOVÚ SÚŤAŽ 👑 💰 😉 2024, Júl

Video: AKO VYHRAŤ REMIXOVÚ SÚŤAŽ 👑 💰 😉 2024, Júl
Anonim

Aby ste mohli podnik legálne predať, musíte vedieť, ako zariadiť predaj spoločnosti LLC notárom v súlade s platným federálnym zákonom Ruskej federácie „o spoločnostiach s ručením obmedzeným“ (č. 14-ФЗ z 8. februára 1998). Tento právny postup si vyžaduje maximálnu starostlivosť od účastníkov pri príprave a vypĺňaní príslušných dokumentov a vyžaduje si to dosť času.

Image

Budete potrebovať

vyhlásenia účastníkov LLC, dohoda o kúpe akcií, ďalšie dokumenty spoločnosti LLC a jednotlivcov.

Návod na použitie

1

Informujte všetkých členov spoločnosti LLC, riaditeľa a ďalších zakladateľov o vašom úmysle predať spoločnosť. Je lepšie to urobiť písomne ​​alebo poštou s popisom prílohy. Nezabudnite do svojej správy uviesť podmienky predaja spoločnosti LLC - približnú cenu, podmienky a ďalšie kritériá.

2

Počkajte, kým sa všetci účastníci vzdajú vzdania sa preventívnych práv. Svoje vyhlásenia musia potvrdiť u notárskej verejnosti. Sú povinní vám ich poskytnúť do jedného mesiaca (pre fyzické osoby) alebo do desiatich dní (pre právnické osoby). Ďalšie podmienky sú možné, ak je to uvedené v charte LLC. Účastníci, ktorí si chcú zachovať svoje predkupné právo, sú povinní v rovnakom časovom rámci predložiť písomný súhlas s kúpou akcie. Majú tiež právo odmietnuť nákup alebo vôbec neodpovedať na vašu ponuku.

3

Prejdite na notára a vystavte kúpnu zmluvu LLC. Vezmite vyhlásenia účastníkov a ďalšie hlavné dokumenty organizácie. Po ukončení konania okamžite choďte na daňový úrad, pretože predaj spoločnosti LLC je možné dokončiť iba prostredníctvom zmien v zjednotenom štátnom registri právnických osôb.

Odporúčaná