Obchodná komunikácia a etika

Ako platiť materskú dovolenku

Ako platiť materskú dovolenku

Video: Práca popri materskej dovolenke 2013 | Fico trestá mamičky 2024, Júl

Video: Práca popri materskej dovolenke 2013 | Fico trestá mamičky 2024, Júl
Anonim

V tehotenskom veku 30 týždňov dostáva nastávajúca matka na klinike (prenatálna klinika), kde je registrovaná, práceneschopnosť počas 140 až 180 dní. Táto lehota sa počíta na základe 70 dní pred pôrodom a 70 - 110 dní po pôrode. Výpočet a vyplácanie materských dávok upravuje federálny zákon č. 255-FZ z 29. decembra 2006.

Image

Návod na použitie

1

Určite výšku príjmu, ktorý vznikol v poistnom do Fondu sociálneho poistenia Ruska (FSS) za posledných 12 mesiacov pred materskou dovolenkou a následným pôrodom. Je to potrebné, pretože tento druh platby je financovaný z rozpočtu Fondu sociálneho poistenia, a nie z prostriedkov zamestnávateľa.

2

Vydeľte prijatú sumu počtom kalendárnych dní fakturačného obdobia. Získate priemerný denný zárobok. Vo všeobecnosti je výška príspevku 100% priemerného zárobku. Existuje však jedno „ale“: v zákone o rozpočte sa každý rok stanovuje maximálna výška materského príspevku a výška platieb nesmie prekročiť túto výšku. Ak žena pracuje pre viacerých zamestnávateľov, pravidlo obmedzenia sa uplatňuje osobitne pre každé miesto výkonu práce. Ak výsledná suma nepresiahne maximálnu sumu, materský príspevok sa vypláca v súlade s vypočítaným priemerným zárobkom.

3

Pri výpočte celkovej výšky dávky vynásobte denný príspevok počtom dní materskej dovolenky (práceneschopnosti) podľa nemocenskej dovolenky.

4

Priznajte materskú a následné dávky potom, čo o to žena požiada, najneskôr však o desať dní neskôr. Príspevok sa musí vyplatiť nasledujúci pracovný deň po vymenovaní. Ak je nemocenská dovolenka predĺžená z dôvodu osobitných okolností, potom po predložení nového hárku vypočítajte a zaplatte ďalšiu čiastku. Algoritmus výpočtu sa nemení.

5

Neplaťte dane za fyzické osoby, príspevky na dôchodkové poistenie, príspevky na sociálne poistenie pre prípad pracovných úrazov a chorôb z povolania.

6

Ak žena pracovala v podniku menej ako šesť mesiacov, máte právo na poskytovanie dávok v sume, ktorá nebude vyššia ako minimálna mzda po dobu jedného mesiaca (časť 3 článku 11 č. 255-F3).

  • Podrobnejšie informácie nájdete tu:
  • materská dovolenka podľa platenia

Odporúčaná