obchodné

Ako určiť skutočné výrobné náklady

Ako určiť skutočné výrobné náklady

Video: Ako (ne)fungoval socializmus? 2024, Júl

Video: Ako (ne)fungoval socializmus? 2024, Júl
Anonim

Výrobné náklady sú určené množstvom dôležitých ukazovateľov. Mali by sa zahrnúť všetky náklady podniku na jeho výrobu a predaj. Samozrejme, že sú plánované vopred, ale veľmi často sa stáva, že skutočné náklady sa líšia od plánovaných nákladov. Ako určiť skutočné výrobné náklady?

Image

Návod na použitie

1

Vypočítajte náklady na materiál. Zhrňte náklady na materiály, polotovary a komponenty, ktoré sa nakupujú, platby poplatkov tretím stranám zapojeným do výroby, náklady na prírodné suroviny, náklady na energiu, vykurovanie miest, dopravu a nákup všetkých druhov palív.

2

Vypočítajte náklady na prácu. Zhrnutie základného platu pracovníkov, ktorí sa zaoberajú výrobou výrobkov, všetkých prémií a iných platieb vrátane stimulačné a kompenzačné.

3

Pri odpočítavaní na sociálne potreby účtujte náklady. Toto budú sumy, ktoré idú do všetkých fondov a na zdravotné poistenie.

4

Vypočítajte náklady na odpisy fixných aktív. Investičný majetok sú rovnaké stroje, budovy, t. hmotný majetok, ktorý je v prevádzke viac ako jeden rok. Prirodzene sa pri tom opotrebujú. Staré fixné aktíva je potrebné nahradiť novými fondmi. Ale je to jedna vec, kúpiť si kalkulačku alebo stôl a ďalšia vec je kúpiť drahé vybavenie. Odpisy sú tak trochu prasiatko, ktoré pomáha v pravý čas.

5

Vypočítajte ďalšie náklady. Tento zoznam môže byť veľmi dlhý. Hlavné body sú: dane, výdavky na mimorozpočtové prostriedky, nájomné, cestovné, školenia atď.

6

Zohľadnite tiež straty z prestojov v dôsledku domácej výroby, straty z nedostatku, pri ktorých neboli nájdení páchatelia, platby súdnymi rozhodnutiami a straty z chybných výrobkov.

7

Zhrňte všetky náklady a získajte skutočné výrobné náklady. Ak potrebujete skutočné náklady na jednu výrobnú jednotku, určte ju jednoducho vydelením súčtu všetkých nákladov počtom kusov vyrobeného tovaru.

Odporúčaná