obchodné

Ako organizovať logistiku

Ako organizovať logistiku

Video: Pointing to the future of UI | John Underkoffler 2024, Júl

Video: Pointing to the future of UI | John Underkoffler 2024, Júl
Anonim

Rozvoj logistického oddelenia je dobrý, pretože vám umožňuje vybudovať potrebný logistický systém, vytvoriť primeraný tím a nestrácať čas a energiu zápasením s predtým zavedenými tradíciami alebo iracionálnym rozdelením právomocí.

Image

Návod na použitie

1

Začnite podrobným popisom logistických funkcií. Na tieto účely sa zostavte na papieri a potom podrobne napíšte časť všetkých dodávok, ktoré budú umiestnené v zodpovednosti logistického oddelenia. Umožní vám to vopred zistiť, ktoré logistické kompetencie budú potrebné z vytvoreného oddelenia, ako aj kde môžu vzniknúť prekážky a kde je potreba silného personálu a kde je možné sa obísť bez vysokokvalifikovaných odborníkov.

2

Zvážte časť dodávok, ktorá je v oblasti zodpovednosti (napríklad so zahraničnými kolegami). Tu je potrebné zdôrazniť dôležitejšie body, ktoré spoločnosť stanovuje (napríklad zadávanie objednávok) alebo ktoré kontroluje (dodacie lehoty, overenie prepravných dokladov) ruskou stranou.

3

Zadávať logistiku prepravy, skladovanie a colné vybavenie.

4

Rozhodnite sa, ktorý model je pre vaše oddelenie najlepší. Pre spoločnosť môže byť výhodné, keď sa oddelenie uskutoční podľa určitých funkcií alebo regionálnych oblastí (v tomto prípade iba jeden zamestnanec pracuje so skupinou zákazníkov v danom regióne) alebo podľa skupín výrobkov. Môžete sa rozhodnúť v prospech zmiešanej metódy, keď sa jednotlivé logistické funkcie organizácie prevedú do jednej skupiny, aby sa dosiahol požadovaný účinok, a ostatné môžete rozdeliť podľa regionálnych charakteristík.

5

Vypracovať systém hodnotenia výkonnosti budúceho oddelenia, štruktúru referenčných hodnôt a potrebné kritériá, podľa ktorých sa tieto údaje budú hodnotiť.

6

Vytvorte popisy úloh pre každú skupinu v logistickom oddelení. Okrem jasne špecifikovaných zodpovedností, oblastí zodpovednosti a právomoci poskytujú v tomto dokumente informácie aj pre každého jednotlivého špecialistu (ktorý by sa mal riadiť funkčnou a disciplinárnou úrovňou).

Odporúčaná