ostatné

Ako organizovať stravovanie zamestnancov

Ako organizovať stravovanie zamestnancov

Video: I. MELICHER: PÁN MINISTER KRAJNIAK, NEBERTE ZAMESTNANCOM GASTROLÍSTKY A STRAVOVACIE BENEFITY 2024, Júl

Video: I. MELICHER: PÁN MINISTER KRAJNIAK, NEBERTE ZAMESTNANCOM GASTROLÍSTKY A STRAVOVACIE BENEFITY 2024, Júl
Anonim

Úspech spoločnosti, jej imidž a solídnosť možno hodnotiť nielen podľa ukazovateľov finančnej a hospodárskej výkonnosti, ale aj podľa toho, ako je organizované stravovanie jej zamestnancov. Súhlasíte s tým, že sa často stretnete s situáciou, keď sa obrátite na kanceláriu organizácie a zistíte, že zamestnanci na svojom pracovisku narýchlo občerstvujú. Toto sa považuje za dôkaz toho, že manažment sa veľmi nezaujíma o problémy svojich zamestnancov a môže odradiť potenciálnych zákazníkov.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete zorganizovať stravovanie svojich zamestnancov, mali by ste sa obrátiť na spoločnosť špecializujúcu sa na stravovanie. Tento druh podnikania je pomerne bežný a služby, ktoré tieto spoločnosti ponúkajú, sú široké - od organizácie bufetov a teplých jedál až po poskytovanie podnikových jedální. V závislosti od vašich finančných možností, počtu zamestnancov a priestorov, v ktorých sa nachádza kancelária vašej spoločnosti, môžete organizovať svoje stravovanie niekoľkými spôsobmi.

2

V prípade, že máte možnosť prideliť niekoľko samostatných miestností v podniku (skladová hala, dielňa na obstaranie, predajná zóna, umývanie a kuchyňa), môžete zorganizovať nemocnicu s úplným cyklom. Ak nemáte možnosť prideliť priestor na sklad potravín na varenie, môžete dodať výrobky zo skladu spoločnosti, ktorá podľa dohody poskytuje jedlo vašim zamestnancom.

3

Môžete tiež ušetriť miesto a usporiadať stravovacie zariadenie vopred zadaného typu. Používa polotovary a špeciálne spracované potraviny, ktoré sa vyrábajú u dodávateľa a dodávajú do špeciálnej miestnosti - jedálne, v dohodnutom čase. Polotovary sa zahrievajú v mikrovlnnej rúre v jedálni a personál bude mať možnosť stolovať na teplých jedlách.

4

Ak má vaša spoločnosť miesto na zostavenie jedálenských stolov, vytvorenie distribučnej linky a vybavenie umývacieho oddelenia, môžete si na večeru dodať teplé jedlo v hermeticky balených nádobách. V takom prípade je potrebné zvoliť si zmluvnú spoločnosť, ktorá sa nachádza v blízkosti kancelárie a ktorej auto je k nemu dostupné za viac ako pol hodiny. Upozorňujeme, že distribúcia potravín dodávateľom sa vykonáva osobitne a považuje sa za nezávislý druh služby.

5

Do podniku, v ktorom nie je možné prideliť samostatnú miestnosť - obchodnú miestnosť alebo jedáleň - sa jedlo môže dodávať v obedových boxoch. V každom prípade budete musieť zariadiť miesto na distribúciu potravín v súlade s existujúcimi hygienickými normami.

Súvisiaci článok

Okamžité polievky: výhody a škody

organizovať jedlo v podniku

Odporúčaná