Obchodné riadenie

Ako organizovať telocvičňu

Ako organizovať telocvičňu

Video: Hráme na telocviku kráľovskú hru 2024, Júl

Video: Hráme na telocviku kráľovskú hru 2024, Júl
Anonim

Telocvičňa poskytuje služby veľkému množstvu ľudí, preto je pri jej tvorbe potrebné riadiť sa nielen teoretickými znalosťami. Je vhodné navštíviť existujúcu posilňovňu niekoľkokrát, aby ste zistili, na ktorých cvičebných strojoch sú zákazníci najviac zapojení a ktorí bez „veľkého nadšenia“.

Image

Návod na použitie

1

Analyzujte trhové podmienky vo vašom meste. Zistite, koľko telocviční je už k dispozícii a v ktorej oblasti ho môžete otvoriť, aby v blízkosti neboli žiadni konkurenti. Zamyslite sa nad tým, akú miestnosť môžete usporiadať vo svojich priestoroch. Možno by vaši potenciálni klienti chceli vidieť vo svojej oblasti malú posilňovňu, ktorá funguje až neskoro.

2

Vytvorte plán rozvoja podnikania pre budúcu posilňovňu. Na druhej strane, v tom opísať predpoveď úspechu spoločnosti. Potom napíšte, aké riziká sa môžu objaviť a ako sa im dá predchádzať.

3

Vypočítajte, koľko je potrebných na otvorenie telocvične. Zahrňte do nich: náklady na potrebné simulátory, sumu peňazí na prenájom priestorov, náklady na súvisiace produkty (uteráky, koberčeky), plat zamestnancov.

4

Nájdite vhodnú izbu, prenajmite si ju alebo si ju kúpte. V prípade potreby si môžete pre túto miestnosť objednať projekt sanácie na inštaláciu zariadenia. Koordinujte tento projekt v správe vášho mesta, v štátnej správe architektúry, pri požiarnej kontrole, ako aj v centre epidemiológie a hygieny.

5

Venujte pozornosť základným požiadavkám, ktoré sa vzťahujú na vytvorenie telocvične: jej plocha musí byť najmenej 100 m2 a musí mať tiež výkonný ventilačný systém a nepretržitý systém zásobovania vodou. Napríklad, bez prítomnosti horúcej vody v sprche, môžete okamžite prísť o väčšinu svojich zákazníkov.

6

Zaregistrujte spoločnosť. Za týmto účelom napíšte vyhlásenie štátnym orgánom a poskytnite mu všetky potrebné dokumenty (zakladajúce dokumenty, podnikateľský plán, dokumenty o prenájme miestnosti, technické dokumenty k zariadeniu). Zaplaťte poplatok za posúdenie vašej žiadosti a priložte k vyššie uvedeným dokumentom potvrdenie, ktoré ste dostali pri platbe.

7

Prenájom špecializovaného personálu. Potom môžete umiestniť reklamu na otvorenie vašej telocvične a na hodiny jej práce.

Odporúčaná