Obchodné riadenie

Ako odmietnuť žiadosť o dražbu

Ako odmietnuť žiadosť o dražbu

Video: AKO ODMIETNUŤ ŽIADOSŤ O RUKU like a BOSS - Duklock, Frlajs, Patra Bene a spol. 2024, Júl

Video: AKO ODMIETNUŤ ŽIADOSŤ O RUKU like a BOSS - Duklock, Frlajs, Patra Bene a spol. 2024, Júl
Anonim

Umiestňovanie vládnych príkazov a uskutočňovanie aukcií za účasť upravuje federálny zákon č. 94-ФЗ „O zadávaní objednávok na dodanie tovaru, vykonanie práce a poskytnutie služieb pre potreby štátu a obce“. Federálna protimonopolná služba monitoruje dodržiavanie zákona. Objednávka sa zadáva ako aukcia, ktorá sa od roku 2011 koná na elektronických platformách. Nesplnenie žiadosti o ponuku so stanovenými požiadavkami môže spôsobiť jej zamietnutie.

Image

Návod na použitie

1

Základom, na základe ktorého sa kontroluje zhoda žiadostí o ponuku, je oznámenie o vykonaní žiadosti o ponuku. Zákazník má právo žiadosť zamietnuť, ak nespĺňa tieto požiadavky. Dôvodom zamietnutia môžu byť okrem toho aj náklady na služby a cena tovaru, ktorá presiahne maximálnu hodnotu uvedenú v oznámení o žiadosti o ponuku.

2

Podľa listu Ministerstva hospodárskeho rozvoja Ruskej federácie a Federálnej protimonopolnej služby Ruskej federácie z 8. 8. 2009 č. 13613-AP / D05 môže komisia zamietnuť žiadosť o dražbu, ak zákazník v žiadosti uviedol všetky potrebné údaje na prevod prostriedkov poskytujúcich žiadosť a účastník priložil dokumenty k balíku predložená na účasť v aukcii, platobný príkaz potvrdzujúci prevod.

3

Žiadosť sa môže tiež zamietnuť, ak je pripojený platobný príkaz alebo jeho kópia, ale údaje o zúčastnenej spoločnosti v nej uvedené nezodpovedajú údajom uvedeným v dokumentácii. Ak je suma platby nižšia ako suma uvedená v prihláške, účastník je tiež stiahnutý a je zbavený práva zúčastniť sa na aukcii.

4

Ak aukčná dokumentácia stanovila v elektronickej forme požiadavku na uvedenie ochrannej známky dodávateľa, aj keď odberateľ túto požiadavku nepredloží, môže byť prihláška zamietnutá. Vyplýva to z článku 41 ods. 8 časti 4 zákona o verejnom obstarávaní.

5

Ďalším dôvodom zamietnutia žiadosti o aukciu bude porušenie federálneho zákona „o elektronickom digitálnom podpise“. Žiadosť o ponuku podaná vo forme elektronického dokumentu je podpísaná elektronickým digitálnym podpisom (EDS) oprávnenej osoby. Ak neexistuje EDS, žiadosť sa nebude považovať za oprávnenú a vy máte právo ju zamietnuť, pretože bez tohto nemôže zákazník uznať rovnocennosť EDS a podpis žiadateľa urobený osobne v súlade s čl. 4 uvedeného zákona.

6

Žiadosť o elektronickú aukciu môže byť zamietnutá, ak je na osobnom účte účastníka nedostatok finančných prostriedkov. Ich výška by nemala byť menšia ako stanovená veľkosť zábezpeky pre aplikáciu.

  • Federálny zákon z 21. júla 2005 N 94-ФЗ o zadávaní objednávok na dodanie tovaru
  • ako odmietnuť účastníka aukcie

Odporúčaná