Druhy činností

Ako otvoriť bowlingový klub

Ako otvoriť bowlingový klub

Video: How To Hook A Bowling Ball 2024, Júl

Video: How To Hook A Bowling Ball 2024, Júl
Anonim

Jedným z najbežnejších spôsobov rekreácie, najmä vo veľkých mestách, je bowling. Je to pomerne drahá forma zábavy, takže vlastníkom inštitúcií prináša dobrý a stabilný príjem.

Image

Návod na použitie

1

Keď otvoríte vlastný bowlingový klub, v prvom štádiu je najdôležitejším problémom nájsť vhodnú miestnosť. Priestory bowlingového klubu musia spĺňať prísne požiadavky, strojovne musia byť vybavené dobrou zvukovou izoláciou, navyše špecifiká samotného bowlingu si vyžadujú priestrannú halu, napríklad inštalácia 10 stôp si vyžaduje miestnosť s rozlohou 1, 5 tisíc metrov štvorcových. Nájdenie bezplatnej veľkej miestnosti v meste je spravidla veľmi ťažké, takže riešením môže byť kúpa existujúcej firmy. Ďalšou možnosťou je prenájom priestorov vo veľkých nákupných centrách, ktoré sa veľmi často používajú na organizovanie voľného času rodiny.

2

Ďalej musíte zariadenie vybaviť potrebným vybavením. Organizácia bowlingu si vyžaduje jeho prepracovanie s inštaláciou bowlingových automatov, systémov na vrátenie lopty, jazdných pruhov a automatických skórovacích systémov. V Rusku sa zvyčajne uprednostňuje drahé americké vybavenie, ktorého cena môže dosiahnuť 40 000 dolárov. Predpokladá sa, že kluby s 10 a viac stôp majú najvyššiu ziskovosť, zatiaľ čo párny počet stôp je výnosnejší, pretože mnoho ovládacích prvkov obsluhuje dve stopy naraz.

3

Bowlingový klub sa nemôže obmedziť iba na chodníky na potápanie lopty, tak ako každá zábavná inštitúcia, musí poskytovať reštauračné služby alebo byť aspoň vybavený barom. Prítomnosť biliardových stolov môže klubu priniesť ďalší zisk.

4

Počiatočné náklady na otvorenie bowlingového klubu sú vo všeobecnosti veľmi vysoké. V závislosti od počtu stôp a dostupnosti súvisiacich služieb môžu dosiahnuť 3 milióny dolárov. Pri správnom prístupe k podnikaniu a kompetentnému riadeniu sa však všetky náklady môžu vyplatiť za rok.

Odporúčaná