Druhy činností

Ako otvoriť súkromnú lekársku kanceláriu

Ako otvoriť súkromnú lekársku kanceláriu

Video: Randy Schroeder - Umenie pozvania 2024, Júl

Video: Randy Schroeder - Umenie pozvania 2024, Júl
Anonim

Súkromná lekárska kancelária je určená na vykonávanie lekárskeho podnikania súkromným lekárom. Na začatie súkromnej lekárskej praxe je spravidla potrebné dodržať niekoľko podmienok, vyhotoviť potrebné dokumenty, získať licenciu a nájsť vhodnú miestnosť.

Image

Návod na použitie

1

Najprv musíte získať štatút samostatného podnikateľa. Za týmto účelom musíte kontaktovať daňový úrad v mieste bydliska, poskytnúť potrebný zoznam dokladov a zaplatiť štátny poplatok v ktorejkoľvek pobočke banky. Môžete zaregistrovať právnickú osobu vo forme LLC alebo OJSC. V druhom prípade bude potrebné vyriešiť problém zložením zakladateľov a prítomnosťou charty.

2

Vyberte si priestor pre budúce aktivity. Venujte pozornosť jej polohe, či je oblasť husto osídlená, či obyvatelia budú môcť platiť za lekárske služby. Prejdite sa po okolí a zistite, či v okrese nie sú konkurenti. Dokážete sa poskytnúť zákazníkom? Ak je v tejto oblasti veľa súkromných lekárskych kliník alebo lekárov, premýšľajte o tom, či s nimi môžete súťažiť?

3

Po rozhodnutí o mieste budúcej práce, premýšľaní nad návrhom miestnosti, vypracovaním obchodného plánu budete musieť urobiť reklamu pre svoju kanceláriu. Za týmto účelom sa môžete uchýliť k pomoci špeciálnych spoločností alebo sami umiestniť reklamy do médií.

4

Ďalším krokom bude výber zamestnancov. Musíte si najať účtovníka, ktorý bude viesť pokladňu, evidovať prichádzajúce prostriedky, zostavovať správy atď. Vypočítajte si, koľko to bude stáť pri otvorení súkromnej lekárskej ordinácie, aké výdavky a príjmy čakajú. Potrebujete tiež najať aspoň jedného lekára, zdravotnú sestru a správcu. Pokúste sa vybrať vysoko kvalifikovaný personál, prítomnosť klientely v počiatočných fázach činnosti bude závisieť od toho.

5

Starostlivo študujte diplomy špecialistov, dostupnosť vyšších zdravotníckych kategórií, osvedčenia o absolvovaní kurzov ďalšieho vzdelávania, skúsenosti v tejto oblasti činnosti, pracovné skúsenosti zamestnancov v zahraničí atď.

6

Pozrite sa na hodnotenie ponúk v oblasti lekárskych služieb. Rozhodnite sa sami, či to bude multidisciplinárna klinika alebo poskytovanie služieb v konkrétnej oblasti, napríklad stomatológia alebo gynekológia. Organizácia zdravotníckych služieb pre dôchodcov a deti si získava na popularite. Môžete uzavrieť zmluvu s autoškolou a otvoriť súkromnú lekársku ordináciu na vyšetrenie budúcich vodičov.

7

Všetka komunikácia sa musí uskutočňovať v miestnosti. Môžete ho vlastniť alebo prenajať. Na dočasné použitie si môžete zariadiť izbu umiestnenú v mestskom zdravotníckom zariadení. Ak takáto možnosť neexistuje, môžete si prenajať byt na prízemí s kúpeľňou a samostatným východom. Vlastnené priestory musia byť registrované ako nebytové. Musíte sa spojiť so ZINZ, zhromaždiť všetky dokumenty preukazujúce vlastníctvo a predložiť ich na posúdenie registračnej komore v mieste bydliska.

8

Ďalej kontaktujte Rospotrebnadzor. Napíšte žiadosť o záver o súlade zdravotníckych činností s hygienicko-epidemiologickými normami a predpismi. Za úhradu predložte nájomnú zmluvu alebo osvedčenie o vlastníctve nebytových priestorov, daňové osvedčenia, lekársky záznam. Záver musí byť notársky overený. Uzavrieť dohodu s komunálnymi službami pre zber odpadu. Okrem toho kontaktujte hasičskú službu, poskytnite im zoznam požadovaných dokumentov a zakúpte požiarny poplach.

9

Teraz kúpte lekárske vybavenie. Je vhodné kontaktovať serióznych výrobcov a spoľahlivých dodávateľov. Moderné vybavenie je vysoko hodnotené. Požiadajte o pomoc odborníka, napríklad manažéra, ktorého náklady na služby budú predstavovať 10% z ceny vybavenia. Nie je potrebné kupovať nové zariadenie, môžete si kúpiť použité zariadenie.

10

Pamätajte, že na akúkoľvek lekársku činnosť sa vzťahuje licencia. Zhromaždiť dokumenty preukazujúce dostupnosť priestorov, personálu, lekárskeho vybavenia a preniesť ich do licenčnej komory. Do 45 dní sa uskutoční preskúmanie, ktorého výsledky rozhodnú o udelení licencie.

11

Pre každý druh lekárskej činnosti je potrebné predložiť samostatnú žiadosť o licenciu, zároveň sa vykonáva akreditácia lekárskej činnosti. Vydanie práceneschopnosti si tiež vyžaduje osobitný doklad potvrdzujúci toto právo. Licenciu podpisuje osobne vedúci licenčnej komory.

12

Po prijatí všetkých potrebných dokumentov sa môžete pustiť do práce.

Venujte pozornosť

Papierovanie by malo byť v súlade so zákonmi Ruskej federácie a ak predkladáte dokumenty na posúdenie vo forme kópií, nezabudnite, že musia byť notársky overené.

Odporúčaná