Druhy činností

Ako otvoriť umývadlo

Ako otvoriť umývadlo

Video: odpustanie vody Kut 35 Orava 2024, Júl

Video: odpustanie vody Kut 35 Orava 2024, Júl
Anonim

Počet majiteľov automobilov vo veľkých mestách neustále rastie, takže rastie aj dopyt po službách v oblasti „čistenia automobilov“. To znamená, že umývanie automobilov dnes môže priniesť značné príjmy. Je pravda, že na dosiahnutie pozitívneho výsledku musí majiteľ pred otvorením podniku vyriešiť niekoľko strategicky dôležitých otázok.

Image

Budete potrebovať

  • Obchodný plán pre umývanie auta

  • Vlastnená pôda

  • Projekt bol odsúhlasený v mnohých prípadoch

  • Balík povolení

  • Budova (je možné štandardné riešenie pre umývanie auta)

  • Sada vybavenia

  • Údržbársky a administratívny personál

Návod na použitie

1

Vytvorte si obchodný plán pre umývanie auta a starostlivo si prečítajte všetky jeho podrobnosti. Dopyt po službách umývania a čistenia automobilov je veľký a na tomto trhu existuje veľká konkurencia - v tejto fáze sa oplatí urobiť strategické prepočty a všetko úsilie sa premrhá. Najdôležitejšia vec je výber umiestnenia a typu (v skutočnosti - šírka pásma) umývacej linky, ako aj rozsah služieb, ktoré tu budú poskytované.

2

Získajte pozemok na mieste, ktoré ste považovali za úspešné (napríklad na hlavnej diaľnici pri vchode do mesta), pripravte dokumenty, ktoré ho vlastnia. Potom tu získajte povolenie na výstavbu a vybavenie umývacej linky. V súčasnosti sa na tento druh činnosti nevyžaduje štátna licencia, ale musíte predložiť projekt umývania auta na posúdenie mestskej správe a potom ho koordinovať s viacerými povoľujúcimi organizáciami (Rospotrebnadzor, dopravná polícia, technické inšpekcie a environmentálne služby).

3

Nakupujte vybavenie na základe typu a súboru služieb vašej inštitúcie. Manuálne „vysokotlakové umývacie stroje“ (najbežnejšie v Rusku) vyžadujú jednoduchšie vybavenie, ale viac platený personál údržby. Na automatické umývanie „portálu“ sú potrebné drahšie a sofistikovanejšie vybavenie, ale menej peňazí sa vynakladá na mzdy zamestnancov v takto vybavenej inštitúcii, zatiaľ čo jej prenosová kapacita je vyššia.

4

Organizujte personálny manažment pri umývaní auta - toto spojenie v práci inštitúcie je dosť významné. Vzhľadom na špecifiká práce sa oplatí pripraviť sa na veľkú „fluktuáciu zamestnancov“ - nových zamestnancov bude potrebné vyberať pravidelne. Preto je vhodné najať personálneho manažéra (ideálne - účtovníka na čiastočný úväzok), ktorý sa bude zaoberať náborom zamestnancov a riadením ľudských zdrojov.

Venujte pozornosť

Vždy pamätajte, že „sezónnosť“ v obchode s automatickým čistením zohráva obrovskú úlohu - pri vypracúvaní obchodného plánu musíte zohľadniť túto skutočnosť.

Užitočné rady

Je lepšie poveriť prípravu dokumentov potrebných na získanie povolenia na vybudovanie umývačky áut konštrukčnej organizácii tretej strany - ušetrí vám to veľa času.

Štastím majiteľa autoumyvárne bude uzavretie dohôd o firemnej údržbe automobilov vo vlastníctve organizácií - a čím väčšia je flotila každej z týchto organizácií, tým lepšie.

Odporúčaná