Druhy činností

Ako otvoriť notársku kanceláriu

Ako otvoriť notársku kanceláriu

Video: OTECKOVIA - Čudná atmosféra v kancelárii. Alex provokuje Emu priamo pred Ondrom 2024, Júl

Video: OTECKOVIA - Čudná atmosféra v kancelárii. Alex provokuje Emu priamo pred Ondrom 2024, Júl
Anonim

Notárske úkony vykonávajú notári pracujúci v štátnych notároch

Kancelárie alebo súkromní lekári. Hoci podľa zákona nie sú činnosti notárov podnikateľské a nesledujú cieľ dosahovania zisku, je veľmi výnosná a notári majú vždy prácu, bez ohľadu na hospodárske alebo politické krízy.

Image

Budete potrebovať

Musíte sa oboznámiť so základmi právnych predpisov Ruskej federácie o notároch z 2. 11. 1993.

Návod na použitie

1

Kanceláriu notára môžu otvoriť iba notári. Notárska činnosť v Rusku je licencovaná. To znamená, že autorizované štátne orgány (justičné orgány) vám musia vydať licenciu, aby ste sa mohli venovať notárskej činnosti, a ak chcete získať takúto licenciu, musíte absolvovať stáž v notárskej kancelárii alebo u súkromného notára po dobu najmenej jedného roka a zložiť kvalifikačnú skúšku., 2

Nie je ťažké absolvovať stáž: na to stačí získať notársku kanceláriu ako notárska stáž. V niektorých prípadoch, ak máte rozsiahle skúsenosti s právnickým povolaním, vám môže byť skrátená doba stáže na šesť mesiacov. Vyžaduje si to však spoločné povolenie súdnej moci a notárskej komory. Po absolvovaní stáže budete musieť zložiť skúšku, ktorú absolvuje kvalifikačná komisia vytvorená justičnými orgánmi jednotlivých orgánov Ruskej federácie. Ten, kto neabsolvoval skúšku prvýkrát, ju môže úspešne zložiť znova o rok.

3

Po absolvovaní skúšky zložíte prísahu a získate licenciu. Teraz máte právo vykonávať notárske činnosti. Napriek skutočnosti, že podľa zákona notár nie je podnikateľom, notárska kancelária je v praxi malým podnikom. Máte právo otvoriť zúčtovacie a iné účty v ktorejkoľvek banke, vrátane cudzej meny, na zamestnávanie a prepúšťanie zamestnancov (budete potrebovať aspoň jedného asistenta), aby ste mohli spravovať prijaté príjmy.

4

Je potrebné pripomenúť, že počet notárov určuje súdny orgán a notárska komora. To znamená, že táto suma je obmedzená. Pre notára je to veľké plus, pretože bude mať vždy prácu. Zisk vašej notárskej kancelárie sa však môže výrazne zvýšiť, ak vezmete do úvahy niekoľko dôležitých bodov.

5

Veľký význam má dobré umiestnenie notárskej kancelárie. Obojstranne výhodná - notárska kancelária pri právnickej alebo realitnej spoločnosti, prekladateľská agentúra. Takéto spoločnosti sa najčastejšie nachádzajú v centre mesta. Výhodnejšie bude, ak bude otvorená notárska kancelária pracovať sedem dní v týždni, podobne ako mnoho prekladateľských agentúr a realitných spoločností. Hlavnými službami, ktoré poskytuje notárska kancelária, by mala byť certifikácia zmlúv a závetov, ako aj overovanie podpisov na dokumentoch a pravosť kópií z dokladov, pretože dopyt po týchto službách je vždy stabilný. Nezabudnite na prácu notára na cestách (napríklad do domu pacienta - na potvrdenie vôle). Na výletoch notár zarába dvakrát toľko ako v kancelárii.

Odporúčaná