obchodné

Ako otvoriť záhradné centrum

Ako otvoriť záhradné centrum

Video: Záhradné centrum Lány, Ovčiarsko 2024, Júl

Video: Záhradné centrum Lány, Ovčiarsko 2024, Júl
Anonim

Domáce domácnosti - od malých vidieckych záhrad až po luxusné prímestské záhrady - zažívajú novú vlnu popularity. Záhradníctvo sa stáva obľúbeným koníčkom a starostlivosť o rastliny je príjemný spôsob, ako prekonať stres. Preto bude podnikanie súvisiace so záhradníckymi výrobkami vytvárať stabilný príjem.

Image

Budete potrebovať

  • - priestory;

  • - počiatočný kapitál.

Návod na použitie

1

Nájdite izbu pre záhradné centrum. Sortiment výrobkov v tejto kategórii je dnes pomerne vysoký, takže veľkosť predajnej oblasti závisí iba od vašich schopností: vždy ju môžete naplniť dostatočným množstvom produktov. Je vhodné zvoliť si izbu vo veľkom nákupnom centre alebo v budove na okraji mesta. Pre majiteľov letných domov a usadlostí bude vhodné kúpiť si potrebný tovar na ceste do svojho vidieckeho domu. Riešiť problémy s požiarnou ochranou, kanalizáciou, kúrením. Ak sa chystáte predať rastliny, postarajte sa o možnosť udržania určitej teploty v jednom z obchodných poschodí.

2

Nájdite dodávateľov pre svoje nákupné centrum. Je optimálne podpísať zmluvy s niekoľkými spoločnosťami, ktoré sa špecializujú na rôzne výrobky. Na udržanie aktuálneho sortimentu je spravidla potrebné predobjednať dlho pred začiatkom sezóny.

3

Vytvorte sortiment produktov na základe analýzy cieľového publika. Ak sa zameriavate na majiteľov malých domácich pozemkov, zamerajte sa na lacné nástroje, osivá, sadenice, domáce potreby, záhradné náradie. Samostatnú kategóriu môžu tvoriť drahé zariadenia: kosačky na trávu, zavlažovacie zariadenia. Ak sa váš obchod nachádza v blízkosti veľkej chatovej osady, je vhodné do sortimentu zaradiť vzácne rastliny, prútený nábytok, ozdobné prvky pre krajinný design, záhradnú architektúru.

4

Zadajte služby projektanta vo vašom záhradnom centre. Dnes je táto pozícia veľmi žiadaná. Takáto služba by nemala byť drahá, pretože vytvorením projektu krajinnej architektúry pre klienta môžete z obchodu predať oveľa viac tovaru.

Venujte pozornosť

Dávajte pozor na podmienky rastlín a sadeníc. Väčšina z nich vyžaduje špeciálne mikroprostredie, ako aj špeciálne obväzy, bez ktorých môžu zomrieť.

Užitočné rady

Zaviesť do sortimentu tovaru určeného pre náhodných zákazníkov: piknikové doplnky, kvetináče, riad, doplnky.

Odporúčaná