Druhy činností

Ako otvoriť vlastnú reštauráciu

Ako otvoriť vlastnú reštauráciu

Video: Varenie berú vážne a plánujú si otvoriť vlastnú reštauráciu (MOJA MAMA VARÍ LEPŠIE AKO TVOJA) 2024, Júl

Video: Varenie berú vážne a plánujú si otvoriť vlastnú reštauráciu (MOJA MAMA VARÍ LEPŠIE AKO TVOJA) 2024, Júl
Anonim

V poslednej dobe sa ľudia, ktorí sledujú vývoj reštauračného podniku, zaujímali: ako ho otvoriť. Táto oblasť činnosti je v Rusku veľmi populárna, je preto rentabilná a nákladovo efektívna. Aby však bola reštaurácia zisková, musíte podnik správne usporiadať v počiatočnej fáze.

Image

Vypracovanie podnikateľského plánu

Ak chcete správne plánovať svoje akcie, musíte vypracovať podnikateľský plán. Pýtate sa: prečo je to potrebné? Ide o to, že budete mať vizuálne pomôcky na chod a organizovanie firmy. Okrem toho môžete vyhodnotiť realitu tohto projektu, vypočítať odhadovanú výšku zisku, ako aj dobu návratnosti projektu. Tento dokument vám pomôže vyhnúť sa chybám pri vytváraní reštaurácie. To znamená, že podnikateľský plán je akýmsi pomocníkom vo vašom podnikaní. Predtým, ako pristúpite k vypracovaniu dokumentu, určte niektoré náklady, napríklad prenájom miestnosti, reklamu, nákup vybavenia atď.

Vyhľadajte zdroj financovania

Samozrejme to nebude fungovať na otvorenie reštauračného podniku bez peňazí. Začiatočník reštaurátor bude potrebovať pomerne veľké množstvo. Preto, ak nemáte dostatok finančných prostriedkov, môžete použiť kredit. Finančné inštitúcie aktívne podporujú rozvoj malého a stredného podnikania, to znamená, že pravdepodobne budete môcť získať prostriedky od banky. Bude však potrebné zhromaždiť pomerne pôsobivý balík dokumentov. Zahŕňa to podnikateľský plán, pretože dlžníci by sa mali s vašim projektom oboznámiť a zhodnotiť jeho realizmus. Ak nechcete použiť pôžičku, prilákajte investorov na financovanie. Ale na tento účel im musíte ponúknuť výhodnú spoluprácu, napríklad im môžete sľúbiť určité percento z obratu.

Vyhľadajte priestory

Vyhľadajte budovu, v ktorej sa bude nachádzať vaša reštaurácia. Vykonajte prieskum trhu. Najprv musíte vyhodnotiť svojich konkurentov. Predpokladajme, že sa rozhodnete otvoriť reštauráciu v centre mesta. Navštívte inštitúcie svojich kolegov, analyzujte službu, identifikujte slabé stránky. Ak ste sa počas tejto práce dozvedeli, že všetko vyhovuje vašim zákazníkom, potom by bolo vhodnejšie zvážiť ďalšie možnosti umiestnenia vašej inštitúcie. Po nájdení „rybárskeho miesta“ zhromaždte čo najviac informácií o prenájme priestorov. Ak to chcete urobiť, porozprávajte sa so svojimi majiteľmi, špecifikujte dostupnosť požiarneho východu, toalety (to znamená, že si musíte zvoliť miestnosť, ktorá je najvhodnejšia pre požiarnu bezpečnosť a SES). Venujte pozornosť aj parkovaniu v blízkosti budovy, pretože pre zákazníkov to bude nesporná výhoda.

Výber kuchyne

Rozhodnite sa v kuchyni, ktorú ponúkate zákazníkom. Ak si chcete vybrať zahraničnú kuchyňu, pripravte sa na to, že budete mať určité ťažkosti. Napríklad pre talianske jedlá budete musieť kúpiť čerstvé morské plody, zeleninu. Ak chcete, aby vaša reštaurácia podávala autentické jedlá, musíte si najať kuchárov z Talianska. Preto, ak vám chýbajú peniaze, začnite s miestnymi jedlami.

Registrácia a získanie povolení od vyšších orgánov

Aby ste mohli vykonávať činnosti v Rusku, musíte sa zaregistrovať na daňovom úrade, ale na tento účel si musíte zvoliť právnu formu - LLC alebo individuálneho podnikateľa (od toho závisí balík dokumentov, ktorý budete musieť poskytnúť federálnej daňovej službe na ďalšiu registráciu).

Ak má prenajatý priestor dlhú životnosť, príslušné orgány ho pred vydaním povolenia preveria na pevnosť lúčov a nadácie. Koordinovať technologický návrh vyšších orgánov.

Získajte povolenie na právo vyrábať a predávať výrobky v oblasti stravovania. Ak to chcete urobiť, obráťte sa na hygienicko-epidemiologickú službu. Na predaj alkoholických nápojov budete potrebovať aj licenciu na alkohol.

Výzdoba reštaurácie

Musíte premýšľať nad návrhom miestnosti. Z toho závisí zisk a ziskovosť vášho projektu. Za týmto účelom môžete kontaktovať dizajnérov alebo si sami vytvoriť plán. Napríklad môžete navrhnúť reštauráciu v klasickej podobe alebo prísť s niečím originálnym (pirátska loď, reštaurácia na hojdačke atď.). Vykonajte opravu, za týmto účelom využite služby konštrukčného tímu.

Obstaranie vybavenia a zásob

Nakupujte všetko potrebné vybavenie, riad, nábytok, domáce spotrebiče, stolový textil, pracovné odevy pre pracovníkov. Nezabudnite pripojiť automatický alarm, nastavte dobrú ventiláciu.

Prijímanie a výber dodávateľov

Prijmite zamestnancov, mali by to byť kuchári, čašníci, podložky, čističe, správca, účtovník atď. Je lepšie, ak sú vaši zamestnanci profesionáli, takže sa zbavíte mnohých zbytočných výdavkov (napríklad školenie). Spolu s kuchárom pripravte menu, stanovte ceny. Nájdite dodávateľa pre výrobky, alkohol a iné výrobky (je lepšie, ak sú veľké a budú)

Reklamná spoločnosť

Prevádzkujte reklamnú spoločnosť, preto kontaktujte špeciálnu agentúru. Ak chcete prilákať zákazníkov, príďte s nejakým druhom akcie. Napríklad vytvorte bonusový program alebo nainštalujte flexibilný systém zliav.

Ako vidíte, otváranie reštaurácie je dosť ťažké. Ale ak to zorganizujete správne, projekt sa oplatí o rok!

Odporúčaná