Druhy činností

Ako otvoriť športový klub

Ako otvoriť športový klub

Video: NOVY SPORTOVY KLUB V NMNV 2024, Júl

Video: NOVY SPORTOVY KLUB V NMNV 2024, Júl
Anonim

V posledných niekoľkých desaťročiach nahradili polo legálne „hojdacie kreslá“ takmer profesionálne športové kluby, ktorých hranicu teraz prekračujú dokonca muži a ženy nad 40 rokov. Úspešne prekonali svoje vlastné komplexy a uvedomili si, že je dôležité nielen dobre vyzerať, ale aj cítiť sa mladí a zdraví. Spolu s tým sa menia aj športové kluby. Teraz nejde iba o miestnosť so súpravou simulátorov a načerpaného trénera, ale o skutočné fitnescentrum, kde sa nachádza kozmetický salón, sauna, fytobar a jeho vlastný odborník na výživu. Otvorenie takéhoto centra si vyžaduje starostlivo navrhnutý podnikateľský plán.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr určte, aký plán plánujete otvoriť športový klub: univerzálnu, multifunkčnú alebo úzko zameranú silu. Výška minimálnej investície sa líši v závislosti od typu klubu. Napríklad základný klub, ktorý ponúka kurzy simulátorov, motorových programov, sauny, masáže a solária, bude vyžadovať investíciu najmenej 1, 5 - 3 milióny rubľov. Z toho 300 tisíc s. pôjde na opravy, rovnaké množstvo za vybavenie sauny a solária, 150 tisíc rubľov na reklamu a najmenej jeden milión na nákup simulátorov a súvisiacich výrobkov.

2

Teraz prejdite na výber priestorov. Najlepšie je prenajať si izbu, ktorá bola kedysi využívaná ako športová hala alebo športový areál. Môžete si však prenajať izbu na prízemí administratívnej budovy alebo bytového domu. Minimálna plocha pre fitnescentrum je 150 - 250 m2. Väčšina z nich je pridelená do telocvične a na aerobik alebo fitnescentrum.

3

Ďalej sa obráťte na mestskú správu, požiarny dozor, hygienickú a epidemiologickú stanicu a získajte povolenie na otvorenie športového klubu. Uzavrieť dohody s bytovým úradom, mestskými vodárenskými a energetickými organizáciami.

4

Po získaní povolenia pokračujte v usporiadaní interiéru. Všetky haly musia byť vybavené odsávacím vetraním. Položte špeciálny materiál na podlahu, obyčajné linoleum je traumatické. Minimálne jedna stena každej cvičebnej haly by mala byť zrkadlovaná av aerobikovej miestnosti nainštalovať tanečný stroj na strečing.

5

Teraz si môžete kúpiť vybavenie pre triedy. Najlepšie zo všetkého, ak zoznam nevyhnutných simulátorov pomôže vytvoriť profesionálneho trénera. Základná sada simulátorov bude stáť najmenej 750 tisíc rubľov. Skladá sa z 15 až 17 zariadení na silový tréning a 4 až 5 kardiovaskulárnych zariadení. Takáto súprava sa zmestí na 100 m². V telocvični a aerobiku by malo byť hudobné centrum alebo iný zdroj rytmickej hudby.

6

Potom pokračujte v nábore. Bude mať administrátora, manažéra, riaditeľa, účtovníka, technického pracovníka a niekoľko trénerov. Ak chcete, môžete pozvať špecialistu na masáže alebo kozmetológa, pretože obyvatelia veľkých miest sú spojení večným akútnym nedostatkom času, takže bude neuveriteľne výhodné, aby sa každý návštevník športového klubu zúčastnil športu na jednom mieste a získal ďalšie kozmetické a zdravotnícke služby.

7

Niekoľko mesiacov pred otvorením spustite reklamnú kampaň. Distribuujte letáky do okolitých domovov, poskytnite zľavy prvým návštevníkom. Prax ukazuje, že stálymi zákazníkmi sa stávajú obyvatelia okolitých oblastí.

Venujte pozornosť

Vezmite prosím na vedomie, že v telocvični musí byť miesto na zahrievanie av oblasti voľných závaží (činky, činky) by malo byť miesto pre bezpečnostnú sieť.

Užitočné rady

Pri písaní podnikateľského plánu zvážte prevádzkové náklady a nájom. Vzhľadom na kapacitu športového klubu (20 - 40 osôb) a náklady na mesačné predplatné (750 - 1500 ot.) Bude doba návratnosti 3-6 rokov.

Získanie povolení a schválení môže trvať až šesť mesiacov.

Športový klub "na kľúč" za 150 tisíc rubľov.

Odporúčaná