nepopulárne

Ako otvoriť podnik: kde začať

Ako otvoriť podnik: kde začať

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Rozhodli ste sa odísť z práce a začať podnikať. Alebo kým neodídete, ale len idete. Na tieto účely máte veľmi veľkú túžbu podnikať a určitý kapitál. Ako a kde začať, aký je prvý krok?

Image

Návod na použitie

1

Základom podnikania nie je niekoľko vysokých škôl, ani MBA, ani veľké mesto, ale duch podnikania: schopnosť vytvárať, vymýšľať nový nápad alebo využívať niekoho, kto už bol vytvorený, úspešne hľadať možnosti jeho realizácie, pracovať s klientmi. V skutočnosti je to najdôležitejšia vec, ktorú treba začať. Na to nie je vôbec potrebné opustiť prácu alebo mať určitý kapitál (niektorí začínajú podnikať od nuly). Ak už máte nápad, vykonali ste niektoré práce pri zakladaní firmy.

2

Kto môže využiť váš nápad? Ako ju propagovať? Odpoveď na tieto otázky nie je taká jednoduchá, ale nie ťažká: pomocou marketingu je možné urobiť voľný deň na internete. Napríklad plánujete otvoriť internetový obchod s pančuchami a spodným prádlom. Zadajte do vyhľadávačov Yandex alebo Google príslušnú žiadosť („kúpiť pančuchy“, „kde nájdete lacnú spodnú bielizeň“) a analyzujte najmenej desať stránok ponúkajúcich tieto veci kúpiť. Aké sú cenové kategórie v tomto sektore? Aké značky pančucháče a spodného prádla sú obľúbené? Ako sú stránky internetového obchodu usporiadané? Vďaka tomu môžete pochopiť, čo je najviac žiadané, ktoré skupiny ľudí dávajú prednosť určitým veciam, ako je alebo ako nevytvárať webové stránky pre internetové obchody.

3

Ihneď začnite hľadať dodávateľov a zákazníkov. Najprv môžete ísť cez ten istý internet, napísať list, diskutovať o cenách a možných zľavách. Druhé sú trochu komplikovanejšie: prvými zákazníkmi budú pravdepodobne vaši známi. Pre niektorých to môže byť trochu mätúce, pretože ak si nie sme istí ich úspešným výsledkom, máme sklon skryť naše podniky pred známymi a noví podnikatelia často pochybujú o ich úspechu, čo je pochopiteľné. Stojí za to sa pokúsiť prekonať svoje rozpaky, pretože je to o vašom podnikaní. Spočiatku je pre vás každý klient dôležitý bez ohľadu na to, kto je. Preto nezabudnite všetkým poslať správy na sociálnych sieťach a listy o vašom podnikaní, alebo skôr zavolať ľuďom. Vytvorte si vizitky a rozdajte ich na schôdzke. Ľudia by mali byť pripravení kúpiť si vaše výrobky.

4

Stránka je pre internetový obchod veľmi dôležitá, takže by to mal byť váš prvý veľký odpad. Nesúhlasíte s lacnými ponukami od známych, ktorí sa práve naučili vytvárať webové stránky pre podnikanie, je lepšie využiť služby skúseného špecialistu. Akonáhle sa web zobrazí, utrácajte peniaze za kontextovú reklamu: zvyčajne priláka zákazníkov online obchodu.

5

Ďalším krokom by malo byť zaregistrovanie sa ako samostatný podnikateľ a prenájom malého skladu. Ak plánujete dodať spodnú bielizeň a pančuchové nohavice pomocou kuriérov, musíte si najať jedného alebo dvoch kuriérov, aby ste mohli začať, alebo uzavrieť dohodu s kuriérskou službou. Najprv však bude možné praktikovať „vyzdvihnutie“ tovaru.

6

Samostatne by sa malo hovoriť o prenájme priestorov. Nie je potrebné, aby internetový obchod mal izbu v centre mesta, ale stále by nemal byť príliš ďaleko, aspoň nechať v blízkosti stanicu metra. Klient si s najväčšou pravdepodobnosťou vyberie miesto vyzdvihnutia, do ktorého je menej pravdepodobné, že pôjde. Okrem toho, ak sa kuriéri musia zakaždým dostať k zákazníkovi niekoľkými dopravnými prostriedkami, budú mať čas na doručenie menšieho množstva tovaru.

Webová stránka Small Business 2018

Odporúčaná