ostatné

Ako otvoriť svoje motokárové centrum

Obsah:

Ako otvoriť svoje motokárové centrum
Anonim

Pri otvorení motokárového strediska musíte najskôr určiť mierku tohto strediska. V závislosti od veľkosti počiatočného kapitálu môžete otvoriť motokárové stredisko vo forme malej platformy pre motokárovú dráhu, priemerného motokárového strediska alebo elitného motokárového klubu.

Image

Druhy motokárových stredísk

Karting je profesionálny šport. V posledných rokoch sa však motokár stáva čoraz obľúbenejšou službou zábavných a outdoorových aktivít. Autopožičovne sa otvárajú v mnohých mestách a sú veľmi žiadané. Otvorenie vlastného podniku na organizovanie požičovne je celkom jednoduché - všetko záleží na veľkosti investovanej sumy.

S malou veľkosťou dostupného počiatočného kapitálu je najjednoduchším spôsobom, ako začať podnikať, vybavenie malej motokáry v mestskom zábavnom parku. Ak to chcete urobiť, musíte si prenajať časť parku a získať povolenie na výstavbu motokárovej dráhy. Trať môže mať dĺžku 30 až 300 metrov. Povrch koľaje musí byť vyrovnaný, spevnený a oplotený starými pneumatikami. Stačí mať vo vozovom parku 5-6 automobilov. Táto možnosť organizácie podniku bude stáť asi 15 - 20 tisíc dolárov.

Ak je na založenie a rozvoj podniku k dispozícii 70 - 100 000 dolárov, najlepšou možnosťou by bola výstavba samostatného otvoreného motokárového centra. Dráha v centre motokára by mala byť asi 700 metrov. Na zabezpečenie prenájmu je potrebné zakúpiť 7-10 automobilov. Centrum motokár by malo mať popri pretekárskej dráhe sprievodnú infraštruktúru: sprchy a prebaľovacie kabíny, vybavené miesta na sledovanie pretekov, kávovary, predajne nápojov a rýchle občerstvenie.

Najdrahším a najprestížnejším druhom motokárového centra je elitný krytý motokárový klub. Jeho výstavba bude stáť 150 - 300 tisíc dolárov. Elitný klub musí byť v interiéri. Jeho hlavnou črtou sú trate so špeciálnym náterovým a telemetrickým systémom. Okrem samotnej trate by sa mala v motokárovom klube zorganizovať aj ďalšia infraštruktúra. Vo flotile klubu by malo byť 10-15 pretekárskych automobilov.

Odporúčaná