Druhy činností

Ako otvoriť obchod v dedine

Ako otvoriť obchod v dedine

Video: Rok na dedine (1967) slovenský film 2024, Júl

Video: Rok na dedine (1967) slovenský film 2024, Júl
Anonim

Rozhodli ste sa otvoriť obchod v jednej z dedín vo vašom regióne? Bez ohľadu na to, čo budete obchodovať, je dôležité vedieť, že akýkoľvek podnik v dedine je spojený so špecifickými ťažkosťami, ktoré môže prekonať každý podnikateľ, ktorý nezaujíma iba o svoj vlastný prospech, ale aj o potreby dedinčana.

Image

Návod na použitie

1

Posúďte príležitosti pre svoje podnikanie. Ak to chcete urobiť, preštudujte si tovarový trh v oblasti vášho regiónu, kde plánujete otvoriť obchod. Zamyslite sa nad tým, či vaša obchodná spoločnosť bude spolupracovať iba s centralizovanými dodávateľmi alebo či máte v úmysle riešiť obstarávanie tovaru od miestneho obyvateľstva (družstevný obchod). Napríklad od miestnych obyvateľov si môžete kupovať poľnohospodárske výrobky za účelom ich ďalšieho spracovania (napríklad kozie mlieko, ktoré je medzi obyvateľmi veľmi žiadané). V takom prípade budete musieť uzavrieť dohody so spracovateľskými podnikmi a ak je to možné, zabezpečiť nepretržitú dodávku výrobkov.

2

Vyberte si stránku pre budúci obchod. Kúpte si pozemok s rozvodnými sieťami, pretože vo vidieckych oblastiach nemusí byť dostatočná kapacita na pripojenie, ak si zakúpite pozemok bez plynu, vody a elektriny.

3

Môžete si postaviť obchod od nuly, alebo môžete uzavrieť dohodu s miestnou správou o prenájme nejakého prázdneho priestoru, ktorý je, bohužiaľ, teraz v ruských dedinách veľa. Neobývajte dom bez povolenia. Po prvé, môže to byť v súkromnom vlastníctve a po druhé, reakcia miestnych obyvateľov na vaše zásahy môže byť nepredvídateľná, aj keď ste sa v tejto dedine narodili a vyrastali.

4

Ak ste zobrali pozemok na ďalšiu výstavbu, obráťte sa na katastrálnu službu, aby ste zmenili a doplnili Zjednotený štátny register a zostavili nový katastrálny pas. Po výstavbe kontaktujte ZINZ a získajte osvedčenie o technickej inventarizácii priestorov. Získajte pozitívne závery v oblasti sanitárneho a epidemiologického dohľadu a požiarnej ochrany (možno vydať vo fáze projektovania a výstavby domu).

5

Môžete tiež zorganizovať mobilný obchod pre dedinu. Jedná sa o pomerne ziskový podnik, najmä v letnej sezóne, keď mnohí občania prichádzajú na oddych do prírody. Ponúknite im a miestnemu obyvateľstvu tovar, ktorý si môžete kúpiť iba vo veľkej dedine. Ak to chcete urobiť, musíte vydať IP a zdravotnú knihu (v prípade predaja potravín) a prenajať alebo kúpiť nákladný automobil.

Odporúčaná