Druhy činností

Ako otvoriť ordináciu

Ako otvoriť ordináciu

Video: Michaela Čobejová - Nie som ovca - názor 2024, Júl

Video: Michaela Čobejová - Nie som ovca - názor 2024, Júl
Anonim

Každý podnikateľ môže otvoriť svoju zubnú ordináciu, ak si to želá. Na to nemusíte byť praktickým lekárom a mať lekársky diplom. Ale keď otvoríte kanceláriu, stretnete sa s mnohými problémami. A budete potrebovať veľa úsilia.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete začať, otvoriť kliniku, musíte nájsť miestnosť. Tu sú možné dva spôsoby: prenajať si štvorec alebo si ho kúpiť. Všetko záleží na vašich finančných možnostiach. Prvý spôsob je, samozrejme, úspornejší, ale druhý je spoľahlivejší, pretože to bude iba vaše podnikanie, nezávislé od nálady prenajímateľa. Výber umiestnenia kabinetu je tiež veľmi dôležitý. Najlepšie miesto pre kliniku je v blízkosti metra alebo v centre mesta.

2

Keď je kancelária pripravená, musíte vykonať vážnu špeciálnu opravu, pretože zubné kreslo musí byť pripojené k elektrine, vode a dokonca aj k kanalizácii. Potom si môžete kúpiť vybavenie, nové aj použité. Ak si však stanovíte cieľ poskytovať kvalitnú pomoc, je vhodné zvoliť si lekárske vybavenie serióznych výrobcov. Nezabúdajte na lacné japonské a čínske zariadenia na zubné ošetrenie.

3

Hlavnou zložkou sú tiež zamestnanci. Všetky kliniky a súkromné ​​zubné ordinácie si nárokujú rovnakú skupinu lekárov, a to je ich hlavný problém. Jeden zubár môže pracovať 6 hodín denne a zdravotná sestra musí pracovať s každým lekárom. Samozrejme, môžete pozvať sestru, aby pracovala pre dvoch lekárov súčasne, ale v tomto prípade je pravdepodobné, že dôjde k poruche. A to môže brániť povesti vašej stomatologickej ambulancie. Na čistenie kancelárie by mala existovať aj zdravotná sestra.

Venujte pozornosť

Ak si neželáte, aby bola vaša stomatologická ambulancia prázdna, najmite lekára s dobrým menom a povesťou. V takom prípade vám bude zaistený úspech a dobrí zákazníci.

Užitočné rady

Akákoľvek lekárska činnosť podlieha povinnému licencovaniu, preto na prácu hotovej kliniky musíte získať licenciu. Získaním licencie týmto spôsobom získate povolenie na vykonávanie určitého typu lekárskej činnosti.

Odporúčaná