Obchodné riadenie

Ako prejsť zo zjednodušeného na všeobecný daňový systém

Ako prejsť zo zjednodušeného na všeobecný daňový systém

Video: Philip Howard: Four ways to fix a broken legal system 2024, Júl

Video: Philip Howard: Four ways to fix a broken legal system 2024, Júl
Anonim

Firma môže prestať používať zjednodušený daňový systém a násilne a dobrovoľne prejsť na spoločný systém. Podmienky a postup prechodu z jedného systému do druhého upravuje článok 346 daňového poriadku Ruskej federácie.

Image

Budete potrebovať

1. Oznámenie o nepoužívaní zjednodušeného daňového systému.

Návod na použitie

1

Do všeobecného daňového systému sa môžete dobrovoľne prepnúť až od začiatku kalendárneho roka (je to uvedené v článku 346.13 ods. 6 daňového poriadku Ruskej federácie). Ak chcete prejsť zo zjednodušeného na všeobecný daňový systém, mali by ste na daňovom úrade podať oznámenie, že odmietate používať zjednodušený daňový systém. Oznámenie sa podáva na tlačive 26.2-4, schválenom uznesením Ministerstva daní a poplatkov Ruska z 19. septembra 2002 č. VG-3-22 / 495. Musíte to urobiť do 15. januára roku, od ktorého odmietnete používať zjednodušený systém, ak nemáte čas na podanie oznámenia do dátumu splatnosti, daňový systém môžete zmeniť iba v nasledujúcom kalendárnom roku. Oznámenie daňovému úradu sa podáva osobne aj poštou. V takom prípade sa za dátum podania považuje dátum uvedený na poštovej pečiatke pošty.

2

Aby ste sa vyhli technickým problémom, v zmluvách, cenníkoch a cenovkách uveďte, že cena vášho tovaru (práca, služby) je platná iba do 31. decembra bežného roka. Po uplynutí tohto obdobia, pri plnení zmluvy, sa k cene pripočíta suma DPH - 18% z ceny tovaru (práca, služby).

3

Organizácie, ktorých ukazovatele výkonnosti prekročili stanovené hodnoty, sa násilne prenášajú do všeobecného daňového systému. Bude potrebné prejsť na OSNO, ak príjem organizácie za vykazované alebo zdaňovacie obdobie presiahne 20 miliónov rubľov, alebo ak zostatková hodnota odpisovateľného majetku organizácie prekročí 100 miliónov rubľov.

4

Na prechod na všeobecný daňový systém je potrebné obnoviť všetky prichádzajúce zostatky na účtoch zdaňovacieho obdobia, v ktorom sa uplatnil zjednodušený daňový systém. Ak chcete zostaviť počiatočnú súvahu v deň prechodu na OSNA, vykonajte súpis majetku a finančných záväzkov alebo postup na obnovenie účtovnej závierky za predchádzajúce roky. Údaje zo zásob budú slúžiť ako základ pre vytvorenie zostatkov na začiatku vykazovaného obdobia. Podľa výsledkov inventarizácie sa zostatky zobrazujú na začiatku uplatňovania OSNO a na ich základe sa účtovná závierka už vedie.

5

Informujte zákazníkov o prechode na spoločný daňový systém, pretože po ukončení uplatňovania zjednodušeného daňového systému sa automaticky stanete platiteľom DPH.

prechod na spoločný daňový systém

Odporúčaná