management

Ako napísať plán na rok

Ako napísať plán na rok

Video: JAK SEPSAT PODNIKATELSKÝ PLÁN 1/2 - ZeptejSeFilipa (68. díl) 2024, Júl

Video: JAK SEPSAT PODNIKATELSKÝ PLÁN 1/2 - ZeptejSeFilipa (68. díl) 2024, Júl
Anonim

Plánovanie je nevyhnutným prvkom riadenia výroby. Ročný plán je základom pre dlhodobé plánovanie a je zostavený na základe veľkého množstva informácií. Výrobné ukazovatele musia byť spojené so skutočnosťou, ktorá v súčasnosti existuje, pričom sa musia zohľadniť rozvojové vyhliadky podniku.

Image

Návod na použitie

1

Pri začatí prác na príprave plánu na nasledujúci rok zbierajte údaje nielen za aktuálny rok, ale aj za niekoľko predchádzajúcich rokov. Tieto údaje budú slúžiť ako základ pre štatistickú analýzu a správne predpovedanie, pričom sa zohľadní dynamika existujúcich ekonomických javov, ktoré ovplyvňujú produkčné ukazovatele.

2

Analyzujte, ako sa implementoval plán, ktorý ste prijali minulý rok, aké faktory ovplyvnili jeho včasnú implementáciu alebo sťažili. Zhodnoťte, ako sa dosiahli ciele a úlohy stanovené pred ich vyriešením. Zhodnoťte, ktoré stratégie a taktiky použité v tomto roku fungovali a ktoré nie. Vyvodzujte závery a vyhodnoťte, ako úspešná bola vaša minuloročná predpoveď a riadenie, marketingové aktivity mali pri písaní nového plánu zohľadniť všetky chyby a úspešné rozhodnutia.

3

Vykonajte štatistickú analýzu. Vypracovať prognózy hlavných výrobných a finančných a ekonomických ukazovateľov, ktoré sa musia dosiahnuť do konca budúceho roka. Pokúste sa čo najviac zohľadniť všetky faktory, ktoré môžu ovplyvniť presnosť predpovedí, okrem iného aj sezónny faktor, ktorý významne ovplyvní rozdelenie ukazovateľov plánu podľa mesiacov.

4

V pláne zvážte strategické úlohy, ktoré bude potrebné vyriešiť v priebehu roka, a ich vplyv na výrobné a ekonomické ukazovatele: zníženie výrobných nákladov, modernizácia zariadení, zavedenie nových technológií a materiálov. Finančné strategické plánovanie môže byť spojené so zlepšením systému vykazovania alebo môže zohľadniť zisky z ďalších činností.

5

Na základe strategických plánov, súčasných a budúcich zmlúv a objednávok napíšte ročný plán a urobte štvrťročné rozdelenie. Pomôže vám to monitorovať jeho implementáciu, okamžite a včas vykonať potrebné úpravy.

Ako zostaviť plán na rok 2013? + Zdieľam svoje!

Odporúčaná