obchodné

Ako platiť dane IP

Ako platiť dane IP

Video: What is Machine Learning? 2024, Júl

Video: What is Machine Learning? 2024, Júl
Anonim

Zmeny v daňovej legislatíve, systéme výpočtu a platenia daní jednotlivými podnikateľmi (IP) sa vyskytujú pomerne často. Zoznam základných daní zaplatených v rámci všeobecného daňového systému (DOS) však zostáva nezmenený - ide o daň z príjmu fyzických osôb s sadzbou 13% a DPH, pričom sadzby sú 0, 10 a 18%.

Image

Budete potrebovať

- Daňový zákon Ruskej federácie.

Návod na použitie

1

V súčasnosti jednotliví podnikatelia v Rusku používajú jeden z troch daňových režimov: jednoduchú imputovanú daň z príjmu (UTII), zjednodušený daňový systém (STS) a patentový daňový systém, ktorý začal fungovať 1. januára 2013 namiesto STS založeného na patente.

2

Jednotnú daň z pripísaného príjmu platia tí podnikatelia, ktorí vykonávajú určité druhy činností v niektorých ustanovujúcich subjektoch Ruskej federácie. Od roku 2013 má podnikateľ právo samostatne sa rozhodnúť, či použije UTII vo svojej činnosti. Táto daň sa nepočíta zo sumy skutočne prijatého zisku, ale z tzv. Imputovaného príjmu. Je to podmienená odhadovaná hodnota, pri ktorej určení sa zohľadňujú všetky faktory, ktoré ju môžu ovplyvniť. Bez ohľadu na to, či ste si sami zarobili zisk alebo ste pracovali so stratou, musíte zaplatiť 15% zo sumy imputovaného príjmu do štátnych príjmov. Používaním UTII ste oslobodení od zvyšných daní: DPH, zisk, majetok.

3

Pri použití zjednodušeného daňového systému vo vašej firme nebudete platiť DPH a daň z príjmu fyzických osôb. Pri výpočte majetkovej dane by ste mali brať do úvahy iba to, čo sa vo vašej firme nepoužíva. V takom prípade si môžete zvoliť, aký bude základ dane: zaplatíte 6% z príjmu a 15% z rozdielu medzi príjmami a nákladmi. V rámci tohto systému sa môže sadzba v rôznych zakladajúcich jednotkách Ruskej federácie pohybovať od 5 do 15%. Použitím zjednodušeného daňového systému platíte zamestnancom dane - mesačne, zálohové platby štvrťročne a fixný príspevok - do 31. decembra bežného roka.

4

Všeobecný postup stanovený pre podnikateľov pracujúcich na zjednodušenom daňovom systéme založenom na patente sa zachoval. Budete musieť zaplatiť náklady na patent, táto suma vás nahradí všetkými ostatnými odpočty daní do rozpočtu.

Súvisiaci článok

Ako zistiť DIČ pomocou pasových údajov

ako platiť dane jednotlivému podnikateľovi

Odporúčaná