Obchodné riadenie

Ako získať kvótu pre cudzincov

Ako získať kvótu pre cudzincov

Video: How to get an Italian health insurance card ( Tessera Sanitaria ) 2024, Júl

Video: How to get an Italian health insurance card ( Tessera Sanitaria ) 2024, Júl
Anonim

Bez ohľadu na činnosti, v ktorých je organizácia zapojená, jej vedúci majú na výber: koho najať. Podnikatelia veľmi často zamestnávajú zahraničných občanov, čo možno vysvetliť niekoľkými faktormi. Po prvé, zahraničný pracovník môže mať vyššiu úroveň odbornej prípravy. Po druhé, väčšina cudzincov je jednoducho lacná pracovná sila.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete prilákať zahraničných zamestnancov do svojej organizácie, musíte získať príslušné povolenie. Toto je uvedené v článku 13 štvrtom odseku federálneho zákona č. 115 „O právnom postavení cudzincov v Ruskej federácii“ z 25. júla 2002.

2

Jedinou výnimkou sú pracovníci, ktorí nepotrebujú vízum, aby našli na ruskom území. Predtým, ako získate povolenie na prilákanie zahraničných pracovníkov, musíte získať kvótu, ak ju ustanoví vláda Ruskej federácie v šiestom odseku 13.1 článku vyššie uvedeného zákona.

3

Ak chcete získať kvótu a určiť jej veľkosť, napíšte vyhlásenie, v ktorom uvediete, že je potrebné, aby ste ako zamestnávateľ využili pracovnú silu zahraničných občanov. Tento dokument odovzdajte výkonnej vláde. Všetky právomoci zverené tomuto orgánu sú definované vo vyhláške vlády Ruskej federácie z 22. decembra č. 783.

4

Ak sa chcete vopred dozvedieť, koľko zahraničných občanov môžete prilákať, pozrite si príslušné vládne nariadenie, ktoré stanovuje celkový počet kvót na vydávanie povolení pre zahraničných pracovníkov.

5

Môžete tiež vidieť poradie ministerstva zdravotníctva a sociálneho rozvoja Ruska, v ktorom je celkový objem kvót rozdelený do určitých kategórií: povolania, špecializácie a kvalifikácie. Vyberte si v dokumente potrebnú položku a na tejto pozícii nájdete maximálny možný počet občanov z inej krajiny. Majte na pamäti, že jeden zamestnávateľ má právo najať neobmedzený počet ľudí v rámci vopred stanovenej kvóty.

6

V prípade, že zahraničný pracovník príde do Ruskej federácie bezvízového styku, nemusíte túto kvótu žiadať. Predložte orgánu Federálnej migračnej služby Ruskej federácie a odboru práce oznámenie o uzavretí pracovnej zmluvy s cudzincom, ktorý má príslušné povolenie, a pokračujte v podnikaní.

Súvisiaci článok

Ako požiadať o cudzinca v patente v roku 2016

Odporúčaná