rozpočtovanie

Ako prilákať cash flow

Ako prilákať cash flow

Video: The Nicaraguan Revolution 2024, Júl

Video: The Nicaraguan Revolution 2024, Júl
Anonim

Vaša spoločnosť má nový projekt, ale ako na to nájsť peniaze, je veľká otázka. Možno práve začínate s podnikaním a nemáte nič iné ako nápad. A pre jeho vykonanie vyžaduje počiatočný kapitál. Kde ho nájdete?

Image

Návod na použitie

1

Ak už podnikáte, skúste v ňom nájsť peniaze. Na tento účel je potrebné analyzovať súčasné výdavky a identifikovať tie, ktorým je možné sa vyhnúť. Pozrite sa, aké náklady možno výrazne znížiť. Zistite, ktoré platby sú skutočne odložené. Vypočítajte uvoľnené finančné prostriedky a porovnajte ich s potrebnými nákladmi. Ak je možné investovať do častí, nezabudnite na túto príležitosť. Zvážte leasing, ak hovoríte o kúpe nejakého zariadenia. Alebo si otvorte účet pre úspory, na ktorý odošlete úspory. Správny proces zostavovania rozpočtu pomôže lepšie zamerať finančné rozhodnutia.

2

Nájdite investora alebo obchodného anjela. Táto metóda je vhodná aj pre začínajúce spoločnosti, ktoré zatiaľ nemôžu vykazovať rovnováhu. V takom prípade sa vyžaduje solídny obchodný plán. Investorov nájdete buď na špeciálnych fórach venovaných začínajúcim firmám alebo rizikovým investíciám. Skutočné vyhľadávanie pomocou špecializovaných sprostredkovateľských firiem a zverejňovanie informácií o rôznych tematických zdrojoch na internete. Investor spravidla čaká ako záruka na prevod práv na časť podniku. A zvyčajne hovoríme o kontrolnom vklade.

3

Ak si dokážete predstaviť slušnú rovnováhu podniku, potom požiadajte o pôžičku v banke. Finančné podmienky sa menia podľa trhových podmienok a závisia od spoľahlivosti dlžníka. V čase krízy môžu byť úrokové sadzby nepravdepodobné. Ale potom neznižujete podiel svojho podnikania. Ak sa vám však pôžička nepodarí splatiť, váš prípad bude stále napadnutý.

4

Využite príležitosti na trhu cenných papierov. Ak máte akciovú spoločnosť so značným množstvom základného imania, ďalším vydaním akcií bude cesta von. Okrem toho môžete vydávať dlhopisy s určitým výnosom. Činnosť na trhu s cennými papiermi je však prísne regulovaná a prístup na ňu si vyžaduje veľa času a peňazí, aby ste prešli všetkými potrebnými postupmi.

Ako pritiahnuť peniaze

Odporúčaná