Obchodná komunikácia a etika

Ako prilákať zákazníkov k reklame

Ako prilákať zákazníkov k reklame

Video: Prognessa Academy - Ako získať nových zákazníkov pomocou online marketingu 2024, Júl

Video: Prognessa Academy - Ako získať nových zákazníkov pomocou online marketingu 2024, Júl
Anonim

Reklama je predovšetkým informácia, ktorá pomáha úspešne predávať produkt alebo službu. Reklama je obrazne porovnávaná s rukou predávajúceho pre kupujúceho. To, či bude reagovať, závisí od toho, do akej miery bude ponuka pre spotrebiteľa zaujímavá a atraktívna. Medzi spôsoby, ako upútať pozornosť zákazníkov na reklamu, sú pozitívne vyhlásenia, použitie „hodnotových obrázkov“, zameranie na vlastnosti produktu a zameranie na riešenie problému potenciálneho kupujúceho.

Image

Návod na použitie

1

Kladné vyhlásenie v reklame má vždy pozitívny vplyv na spotrebiteľa. Malo by sa to prezentovať ako nesporná skutočnosť, ako samozrejmá skutočnosť, ktorá nevyžaduje dôkaz. Zovšeobecnenie môže byť niekedy zámerne prehnané, a to aj pomocou hypotetických štatistík („Nový rok je dvojnásobne chutnejší, ak je MilkyWay s vami“), ale v určitom kontexte je to prípustné.

2

Jednou z efektívnych metód, ako upútať pozornosť zákazníkov na reklamu a pozitívny prístup k nej, je použitie obrázkov a konceptov, ktoré sú hlavnými hodnotami spoločnosti a vždy majú pozitívny emocionálny význam. Toto je láska, domov, rodina, deti, materstvo, zdravie, mier, veda, medicína atď.

3

Každý produkt môže mať veľa pozitívnych vlastností. Nehovoríte o všetkých v reklame. Navyše, čím väčšie množstvo informácií (aj veľmi pozitívne), tým ťažšie bude vnímať. Preto sa v rámci jednej reklamnej správy musíte sústrediť iba na významnejšie vlastnosti obrázka alebo vlastností produktu. Takéto osobitné vlastnosti môžu zahŕňať: vytvorenie „slnečnej“ nálady; zvýšenie atraktivity; podpora lepšieho zdravia; preukázanie vysokého sociálneho stavu, súvislosti s rodinnou starostlivosťou, vysokých spotrebiteľských vlastností, šetriacej ceny v porovnaní s analógmi, vysokej rýchlosti práce, dlhej životnosti alebo akcie, spoľahlivosti materiálov atď.

4

Každý produkt má svoj vlastný funkčný účel. V reklame o ňom môžete hovoriť inak. Efektívne ukázať úlohu produktu alebo služby ako „riešiteľa“ konkrétneho životného problému (pamätajte na reklamu čistiaceho prostriedku pána Muscle s unáhleným skriptom na čistenie pred príchodom hostí alebo na reklamu s príbehom o škvrne na bielej blúzke). Problém sa často zhoršuje v rozsahu hrozby (zdravie, pokoj, bezpečnosť atď.) V takejto reklame môže byť jadro, hlavná zložka textu, videa, rádiového klipu: samotný problém (špinavé inštalatérske práce, špinavý koberec), spôsob, ako problém vyriešiť (prehĺtanie pilulky na bolesti hlavy), ktoré ukazujú účinok (bol - stal sa: vráskavá a hladká pokožka).

Venujte pozornosť

Nesmieme zabúdať, že médiá a ďalší nositelia reklamy sú dnes preťažení opakujúcimi sa grafmi a skriptmi. Tým sa vytvára tzv „prekážka imunity“ v reklame spôsobuje neochotu riadiť sa jej rušivými pokynmi. Nekopírujte nápady iných ľudí, hľadajte nové interpretácie klasických metód zvyšovania predaja.

Užitočné rady

Špeciálnym prvkom v reklame je vytvorenie potenciálnej dôvery spotrebiteľa v jednoduchosť, efektívnosť a rýchlosť riešenia jeho problému (príklad: účinok bieleho úsmevu po vyskúšaní iba jednej dosky žuvačky).

Odporúčaná