ostatné

Ako predať spoločnosť s dlhmi

Ako predať spoločnosť s dlhmi

Video: Sales mindset_Derek Shebby, Founder of Modern Sales Training | INSIGHT FROM BUSINESS + SK subtitles 2024, Júl

Video: Sales mindset_Derek Shebby, Founder of Modern Sales Training | INSIGHT FROM BUSINESS + SK subtitles 2024, Júl
Anonim

Najjednoduchší spôsob, ako zlikvidovať spoločnosť dlhov, je predať ju novým majiteľom. V tomto prípade sa hlavný účtovník a vedúci spoločnosti zmenia. Preto všetku zodpovednosť za spoločnosť a za všetky finančné záležitosti v nej budú v budúcnosti znášať noví vlastníci a úradníci.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte kandidáta na nového zakladateľa a vedúceho spoločnosti. Pripravte všetku zákonnú a finančno-ekonomickú dokumentáciu, aby ste ju mohli predložiť daňovému úradu vášho mesta alebo regiónu.

2

Platiť štátny poplatok v predpísanej výške. Overiť v notárskej kancelárii podpisy nového generálneho riaditeľa o žiadosti o zápis novej spoločnosti do registra (formulár P14001).

3

Odošlite dokumenty na registráciu štátu federálnej daňovej službe (musíte ich predložiť prostredníctvom nového vedúceho spoločnosti). Získajte dokumenty od Federálnej daňovej služby. Medzi dokumentmi:

- výpis z zjednoteného štátneho registra právnych subjektov o novom zakladateľovi organizácie ao jeho novom generálnom riaditeľovi;

- osvedčenie o registrácii zmien v zakladajúcich dokumentoch organizácie (adresa spoločnosti, jej kontaktné údaje a podrobnosti);

- osvedčenie o registrácii zmien, ktoré sa netýkajú základných dokumentov organizácie.

4

Registrujte kúpnu zmluvu bez poskytnutia nasledujúcich dokumentov:

- účtovné knihy spoločnosti;

- súvaha;

- znalecký posudok vypracovaný po audite spoločnosti nezávislým audítorom;

- zoznam všetkých dlhov s uvedením ich výšky a podmienok splácania.

5

Pripraviť akt o prijatí a prevode všetkej finančnej a ekonomickej dokumentácie spoločnosti. Tento podpis musí obsahovať váš podpis a podpisy nového vlastníka organizácie, nového hlavného účtovníka a ostatných úradníkov (ak je to stanovené v novej charte organizácie).

Venujte pozornosť

Na rozdiel od transakcií s nehnuteľnosťami je potrebné registrovať nielen prevod majetku na nového majiteľa, ale aj samotnú zmluvu. Zmluva sa považuje za uzavretú až od okamihu jej registrácie.

Odporúčaná