ostatné

Ako predĺžiť dodávateľskú zmluvu

Ako predĺžiť dodávateľskú zmluvu

Video: MODRIĆ PRODLOUŽIL SMLOUVU V REALU MADRID 2024, Júl

Video: MODRIĆ PRODLOUŽIL SMLOUVU V REALU MADRID 2024, Júl
Anonim

Pri práci s dodávateľmi a zákazníkmi sú manažéri nútení uzatvárať zmluvy o dodávkach. Po prvé, daňová legislatíva zaväzuje organizácie, aby uzavreli právne dokumenty, a po druhé, uzatvorením zmluvy stanovíte všetky podmienky, práva a povinnosti. Dokument je vypracovaný na určité obdobie, môže sa však predĺžiť.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr si pozorne prečítajte predtým uzatvorenú zmluvu o dodávke. Ak je v ňom podmienka automatického predĺženia, nemusíte nič vypracovať, pretože tento pojem znamená automatické predĺženie súčasnej zmluvy. Táto podmienka nadobudne účinnosť, ak organizácie nevyhlásia právny dokument za ukončený do jedného mesiaca.

2

Na ochranu vašej organizácie urobte vyhlásenie, že zmluva sa obnovuje v súlade s príslušným ustanovením (uveďte, v ktorom je uvedená podmienka predĺženia). Na tomto dokumente musí dodávateľ (kupujúci) uviesť značku súhlasu. Aplikácia sa líši od hlavnej zmluvy o dodávke.

3

Ak neexistujú podmienky na automatické predĺženie, uzavrite dodatočnú dohodu o dodávateľskej zmluve. Tu uveďte číslo právneho dokumentu, dátum prípravy. Prvý odsek sa môže zhodovať so začiatkom zmluvy, stačí vložiť vetu „Uzatvorená dodatočná dohoda o dodávke

".

4

V dodatkovej dohode uveďte nový termín zmluvy, napíšte, že všetky podmienky okrem podmienky, v ktorej je uvedený termín, zostávajú rovnaké. Urobte dvojitú kópiu dokumentu, z ktorých jedna bude poskytnutá vašej protistrane a druhá by mala byť uschovaná. Nezabudnite podpísať a dať modrú potlač pečate organizácie. Pripojiť dodatočnú dohodu k hlavnej zmluve na dodanie tovaru.

5

Nezabudnite, že dodávateľskú zmluvu môžete predĺžiť o dodatočnú zmluvu na dobu neurčitú. Ak je v ňom uvedené predĺženie, môže sa niekoľkokrát predĺžiť na dobu uvedenú v dokumente. S cieľom vyhnúť sa problémom s daňovým úradom po jednom predĺžení vystavte nový právny dokument.

Odporúčaná