Obchodné riadenie

Ako propagovať svoje piesne

Ako propagovať svoje piesne

Video: SLOVENSKO Z NEBA, OTČINA MOJA (pieseň Slovenský raj) 2024, Júl

Video: SLOVENSKO Z NEBA, OTČINA MOJA (pieseň Slovenský raj) 2024, Júl
Anonim

Hudobná propagácia je dôležitý proces, ktorý ovplyvňuje celkový úspech hudobného projektu. Bohužiaľ, začínajúci hudobníci sa zriedka zaujímajú o profesionálnych PR manažérov, takže buď musíte zásobiť veľké množstvo peňazí, aby ste s ním mohli pracovať, alebo sa pripravte na propagáciu svojej hudby.

Image

Návod na použitie

1

Veľa úspechu závisí od subjektívnych faktorov, ktoré vedú na prvý pohľad k náhodným výsledkom. Ale prezieravý hudobník, ktorý sa chystá spojiť svoj profesionálny život s hudbou, bude venovať pozornosť študentskému priateľovi reklamného oddelenia. Určite nájdete takého priateľa. Porozprávajte sa s ním o možnosti spolupráce.

2

Ak ste našli takého priateľa, dohodnite sa, že zatiaľ čo vzťahy v hudobnej skupine zostávajú neziskové, každý pracuje na nadšení a môže kedykoľvek odísť, ako chce. Budete však zdieľať akýkoľvek zisk v súlade so zásluhami každého účastníka.

3

Ak taký priateľ neexistuje, aktívne hovorte o svojom hudobnom projekte, nech ste kdekoľvek: na weboch, fórach, blogoch a komunitách, stretnutiach a prechádzkach. Neustále informujte známych a nie ľudí o nadchádzajúcich udalostiach: koncerty, nahrávky piesní, zájazdy, fotografovanie, súťaže a iba flash moby.

4

Postarajte sa o kvalitu svojej hudby. Živé vystúpenie by pravdepodobne nemalo byť virtuózom, ale určite by nemalo byť „chromé“. V hudbe by nemalo byť ani klamstvo intonácie, ani preťaženie z hľadiska prístrojového vybavenia, ani iné nedostatky. Malo by to byť zaujímavé a nové.

5

Zamerajte sa na svojich poslucháčov. Nepokúšajte sa propagovať hudbu v elektronickom štýle medzi milovníkmi klasiky. Možno sa vám bude páčiť vaša práca, ale je to nepravdepodobné. Navštívte tematické zdroje venované konkrétnemu štýlu.

6

Komunikujte s kolegami na rôznych úrovniach, od amatérskeho po super profesionálneho. Požiadajte o pomoc, ponúknite svoju účasť na niektorých projektoch. Vyhľadajte všetky projekty, v ktorých sa môžete rozsvietiť, nechať aplikácie v súťažiach a televíznych programoch. Ak je účasť schválená, môžete pokojne zanechať správy v komunitách a pozvať priateľov, aby si vypočuli vaše skladby ako podpornú skupinu.

Odporúčaná