obchodné

Ako vyrábať poľnohospodárske výrobky na predaj

Ako vyrábať poľnohospodárske výrobky na predaj

Video: Ako (ne)fungoval socializmus? 2024, Júl

Video: Ako (ne)fungoval socializmus? 2024, Júl
Anonim

Problémy na zemi, chov zvierat môže priniesť nielen potešenie, ale aj zisk. Predtým, ako začnete s poľnohospodárstvom, vypočítajte všetky výhody a nevýhody, stanovte druhy výrobkov.

Image

Návod na použitie

1

Vytvorte podnikateľský plán. Uveďte v ňom výšku počiatočného kapitálu, ktorý ste ochotní zaplatiť za rozvoj ekonomiky. Ak to nestačí, potom premýšľajte o veľkosti úveru. Rozdeľte tieto prostriedky. Niektoré z nich sa použijú na prenájom pôdy (ak ju nevlastníte), na prenájom miestnosti, kde bude bývať hovädzí dobytok, drobný hovädzí dobytok a hydina.

2

Popíšte náklady na údržbu 1 kusu hospodárskych zvierat (krmivo, podstielka, personál atď.). Ak chcete vyrábať poľnohospodárske výrobky živočíšneho a rastlinného pôvodu, prenajmite si pozemok na pestovanie bobúľ, zeleniny a uveďte tento bod výdavkov. Obchodný plán zahŕňa aj všetky druhy rizík (sucho, smrť hospodárskych zvierat v dôsledku choroby, kazenie potravín atď.)

3

Aby nedošlo k strate hovädzieho dobytka v dôsledku epidémie, očkovanie sa musí vykonať včas. Do položky výdavkov sú zahrnuté aj platené návštevy veterinárneho lekára, ktorý bude pravidelne prehliadať zvieratá. Vypočítajte očakávaný zisk. Táto suma vám pomôže rozhodnúť sa, ktoré poľnohospodárske výrobky budete vyrábať a predávať.

4

Povedzme, že máte dom v dedine s veľkým pozemkom, izolovaný priestrannou stodolou. Potom môžete odchovať vtáka: kurčatá, husi, kačky. Ak chcete chovať tieto zvieratá, musíte sa prejsť. Uzavrite pre neho miesto v blízkosti stodoly. Krmivo vtáka kŕmte kŕmnymi zmesami. Ak kupujete tieto výrobky vo veľkom, bude to lacnejšie ako ich maloobchodná hodnota. Predávame hydinu, vajcia, kurčatá.

5

Keď premýšľate o tom, ktoré poľnohospodárske výrobky predať, odpovedzte sami sebe - tie, ktoré sú žiadané a majú dobrú cenu. Trh by nimi nemali byť presýtené. Napríklad v Rusku je odvetvie husacej pečene stále slabo rozvinuté, z ktorého sa pripravuje pochúťka foie gras.

6

Vyberte iba najväčšie husi a odložte ich do samostatných klietok. Krmte intenzívne. Okrem pečene predajte jatočné telá husí a vajec. Liahne odstráňte z vajec pomocou liahní. Rovnakým spôsobom môžete chovať iného vtáka, predávať vajcia, mäso, páperie, perie.

7

Ak máte príležitosť chovať hovädzí dobytok, predajte mlieko, kefír, tvaroh, kyslá smotana, hovädzie a teľacie mäso.

8

Predávame ciciaky, králiky. Ak chováte kozy, uveďte na trh mlieko týchto zvierat. Stojí to viac ako koza a je veľmi užitočná. Môžete z toho predávať mäso a vlnu oviec alebo pletené teplé veci a tiež ich predávať.

9

Existuje mnoho poľnohospodárskych výrobkov rastlinnej výroby. Prineste zeleninu, bobule, ovocie na veľkoobchodný alebo maloobchodný trh. Pestujte paradajky, papriku, paradajky v polykarbonátovom skleníku. Pri správnej poľnohospodárskej technológii je zaručená veľká plodina.

Venujte pozornosť

Na výrobu kyslej smotany si kúpte separátor.

Užitočné rady

Ak chcete zvýšiť produkciu vajec v období od jesene do jari, pomocou dodatočného osvetlenia zvýšte hodiny na 9 hodín.

Odporúčaná