management

Ako vypočítať firmu

Ako vypočítať firmu

Video: Excel - Funkcie - Ako vypočítať počet pracovných dní? Funkcia NETWORKDAYS 2024, Júl

Video: Excel - Funkcie - Ako vypočítať počet pracovných dní? Funkcia NETWORKDAYS 2024, Júl
Anonim

Mnoho ľudí sníva o začatí vlastného podnikania, o jeho začatí, ale zrazu čelia skutočnosti, že potrebujú oveľa viac peňazí, než si mysleli … Niekto si vezme pôžičku, niekto sa rozhodne, že podnikanie pre neho nie je. Ako vypočítať náklady na podnikanie?

Image

Návod na použitie

1

Najprv musíte vypočítať náklady na podnikanie skôr, ako podniknete aspoň jeden krok na jeho vytvorenie, a nie potom. Po druhé, treba pamätať na to, že takmer každé podnikanie si vyžaduje náklady, „podnikanie bez investícií“ je často iba mýtus a vy musíte svoje triezve zhodnotiť svoje finančné možnosti.

2

Zoberme si príklad výpočtu finančných prostriedkov pre pomerne lacnú spoločnosť. Nech je to malá reklamná agentúra. Za čo presne musíte platiť:

1. registráciu IP alebo LLC;

2. prenájom priestorov;

3. Organizácia vášho podnikania (komunikácia, internet);

4. plat zamestnancom;

5. reklama.

3

Registrácia spoločnosti LLC (zvážte to, pretože je drahšia) bude stáť asi 4 000 rubľov, ak si zaregistrujete spoločnosť LLC sami, a 8 000 - 100 000 tisíc, ak si najmete sprostredkovateľskú spoločnosť (táto možnosť je najvýhodnejšia). Tieto sumy zahŕňajú štátny registračný poplatok, notárske služby, otvorenie bankového účtu, zapečatenie a zaplatenie sprostredkovateľom, ak sa rozhodnete ich použiť. Je potrebné pripomenúť, že veľkosť štátnych povinností sa môže líšiť a je potrebné ich skontrolovať (napríklad na webovej stránke 46. daňového úradu - www.nalog.ru ).

4

Registrácia vyžaduje, aby bolo splatených najmenej 50% základného imania vašej spoločnosti. Teraz je minimálne základné imanie spoločnosti LLC 10 000 rubľov, je možné ju vyplatiť v hotovosti aj v nehnuteľnostiach. Berú na vedomie, že sa pripravujú zmeny a doplnenia Občianskeho zákonníka, ktoré naznačujú jeho zvýšenie od roku 2012 najmenej 50-krát. Deje sa tak v rámci boja proti jednodňovým firmám, ale môže to zasiahnuť jednoduchého podnikateľa.

5

V prvej fáze možno nebudete potrebovať priestor na podnikanie. Prípady, keď začínajúci podnikatelia telefonovali s prvými zákazníkmi telefonicky, dohodli si schôdzky v kaviarňach alebo kanceláriách tých istých zákazníkov a pracovali na objednávkach doma. S najväčšou pravdepodobnosťou však nemôže pokračovať tak dlho. Je dôležité nielen pohodlie podnikania, ale aj to, že pri registrácii LLC budete musieť uviesť adresu kancelárie. Daňový inšpektorát bol veľmi opatrný pri nedávnych hromadných adresách. Preto sa oplatí určiť miesto a prenajať si malú izbu.

Image

6

Kancelária reklamnej agentúry sa nemusí nachádzať v samotnom centre mesta, ale je ešte lepšie, ak sa nenachádza na okraji mesta. Prenájom kancelárie nie je tak jednoduchý, ako sa zdá: je potrebné vypracovať príslušnú zmluvu o prenájme, ktorá si môže vyžadovať právne poradenstvo. Ak si nie ste istí prenajímateľom, je lepšie investovať do právnika namiesto toho, aby ste boli podvedení. Náklady na prenájom kancelárie asi 30 m2 v Moskve sa pohybujú od 15 000 rubľov za 1 m2 ročne.

7

Je potrebné sa postarať o organizáciu vášho podnikania - nákup vybavenia, organizácia komunikácie. Spočiatku stačí mať všetko na minime, ale plánujete ich rozvíjať? To isté platí pre zamestnancov: ak môžete v prvých mesiacoch spolupracovať s partnerom, budete potrebovať ľudí, aspoň sekretára.

8

Reklamná agentúra, rovnako ako akékoľvek iné podnikanie, potrebuje reklamu. Docela lacná reklama - reklama na internete, si tiež môžete najať organizátorov, ktorí rozložia vaše letáky pod „stierače“ viac alebo menej nákladných automobilov (distribúcia letákov reklamnej agentúre pre okoloidúcich málokedy zmysel). Samozrejme by ste mali vytvoriť webovú stránku. Existuje veľa spôsobov, ako inzerovať sami.

Image

9

Vypočítame celkové náklady (samozrejme približne):

1. Registrácia - do 10 000 postupov samotných a 5 000 - polovica základného imania LLC, celkom 15 000.

2. Kancelária - až 450 000 za mesiac, v závislosti od miesta. Ak existujú náklady na právnika, potom dokonca až 20 000 rubľov.

3. Organizácia kancelárskej práce - v závislosti od kancelárie. Pár notebookov alebo počítačov, stoly pre nich, internet a telefón, užitočné drobnosti budú stáť asi 100 000 rubľov (so správnou úsporou).

4. Mzda tajomníka v Moskve sa pohybuje od 18 000 do 200 000 rubľov. Spočiatku nemá zmysel platiť viac tajomníkovi, pretože bude mať málo práce. Prijmite študentov, určite za to nezaplatia. Mzda manažéra reklamy začína na 30 000, bez akejkoľvek skúsenosti môžete platiť menej.

5. Promočné služby stoja od 200 rubľov za hodinu. Tlač letákov - od 2 000 rubľov, stránka - od 20 000. Dobrou možnosťou je použitie priateľov. Váš priateľ-programátor vám určite zaistí lacnú webovú stránku.

10

Tento výpočet je, samozrejme, iba približný. Všetko záleží na meste, v ktorom podnikáte, na okolnostiach na trhu. Okrem toho je potrebné zdôrazniť, že tento výpočet je vhodný pri začatí propagácie vašej firmy, t. nie od samého začiatku, pretože najprv by ste mohli pracovať bez zamestnancov a dokonca bez kancelárie.

Táto stránka je o malom podnikaní.

Odporúčaná