ostatné

Ako ukončiť poistnú zmluvu a vrátiť peniaze

Ako ukončiť poistnú zmluvu a vrátiť peniaze

Video: Housing First - a way towards ending homelessness | Juha Kaakinen | TEDxBratislava 2024, Júl

Video: Housing First - a way towards ending homelessness | Juha Kaakinen | TEDxBratislava 2024, Júl
Anonim

Tento článok obsahuje tipy, ktoré pomôžu každému pochopiť, ako správne ukončiť poistnú zmluvu na vrátenie zaplatenej hotovosti.

Image

Budete potrebovať

  • Pamätajte, že akákoľvek poistná zmluva sa môže ukončiť a zvyšok poistného sa môže vrátiť. Na ukončenie sa musí poskytnúť odôvodnenie. Napríklad pri predaji automobilu je vhodná kúpna zmluva alebo TCP, aby bolo auto zaregistrované.

  • Na vrátenie peňazí po ukončení poistnej zmluvy musíte:

Návod na použitie

1

Kontaktujte kanceláriu poisťovne a vyplňte žiadosť. Musíte mať s vami poistnú zmluvu a pas. Nezabudnite, že zmluvu môže vypovedať len ten, kto ju uzavrel!

2

V žiadosti uveďte podrobnosti o prevode. Táto možnosť je najpohodlnejšia, pretože na získanie nevyužitého poistného zostatku nemusíte znova požiadať poisťovňu.

3

Požiadajte manažéra poistenia, aby vypočítal sumu, ktorá sa má vrátiť. Vedzte, že suma, ktorá sa má vrátiť, je priamo úmerná zostatku nevyužitých dní mínus náklady na podnikanie.

4

Vyžiadajte si overenú kópiu svojej žiadosti. Zaručí sa tým, že ste požiadali a poskytli ste potrebný balík dokumentov na ukončenie.

5

Skontrolujte presné načasovanie prevodu prostriedkov.

6

Pamätajte, že ak spoločnosť dlho nezaplatí, môžete sa obrátiť na súd. V takom prípade je užitočné potvrdenie certifikované zamestnancom spoločnosti.

Odporúčaná