management

Ako vytvoriť efektívny reklamný dizajn

Ako vytvoriť efektívny reklamný dizajn

Video: The hilarious art of book design | Chip Kidd 2024, Júl

Video: The hilarious art of book design | Chip Kidd 2024, Júl
Anonim

Každý dizajnér a inzerent, ktorý vytvára túto alebo tú reklamu, sníva1, že toto konkrétne rozloženie, video alebo billboard pritiahne pozornosť veľkého kupujúceho a bude si ho pamätať na pôvodný nápad. Tajomstvo efektívnej reklamy je jednoduché - stačí myslieť logicky.

Image

Návod na použitie

1

Efektívny dizajn reklamy je predovšetkým veľkým podielom zdravého rozumu, logického myslenia a tvorivého prístupu k úlohe. Keď uvažujete o vytvorení efektívneho reklamného návrhu, musíte tvrdo pracovať.

Rozhodnite o formáte a type budúcej reklamy. Nie je žiadnym tajomstvom, že reklama predstavuje množstvo prostriedkov, z ktorých každý má svoje vlastné nuansy a tajomstvá. Čo to bude - video v sieti, zvuková správa v metre, billboard na diaľnici alebo brožúra?

2

Vypočítajte náklady na výrobu reklamy a vyberte dodávateľa. Táto fáza je niekedy dôležitá pred určením vzhľadu alebo vlastností reklamného produktu. Prečo? Napríklad v tlačovej reklame má každá tlačiareň vlastné tlačové schopnosti. Ak vopred viete, aké sú možnosti vybranej tlačiarne, aké veľkosti letákov a brožúr sú typické pre tlač, môžete vytvoriť reklamnú brožúru daného formátu, pretože jej tlač bude stáť menej ako niečo neobvyklé. Rovnaké pravidlo sa uplatňuje v mnohých ďalších oblastiach reklamy.

3

Zamyslite sa nad výzvou, ktorej čelí reklamný produkt. Bude to štít alebo zvukový klip? Ako už bolo uvedené, každý typ reklamy má svoje vlastné charakteristiky. Napríklad motoristi vyrábajú billboardy za pár sekúnd. Aby bola reklama na ňu účinná, mala by mať usporiadanie minimálne informácie a text: telefón (alebo adresa, ale veľmi stručne - ulica, dom), názov spoločnosti, jasný obraz produktu a cena, ak ponuka nie je módna. Zvukový klip by mal byť zrozumiteľný, priestranný a mal by pozostávať z krátkych viet, ktoré sú počuteľné a ľahko vnímateľné.

4

Pridajte požadované informácie. Každý reklamný produkt musí obsahovať informácie o tom, na ktorých služby / výrobky sa propagujú. Preto by sa názov spoločnosti (alebo loga) a vhodný spôsob spätnej väzby - telefón, webová stránka, e-mail alebo adresa - mali zaznamenávať na akomkoľvek rozložení, billboarde a v akomkoľvek videu. Ak nedôjde ku kontaktom, správa sa neoznamuje verejnosti a jej účel sa zlá realizáciou nevyhovuje.

5

Po určení všetkých parametrov budúceho reklamného produktu zostane podnik malý - fantazírovaný. Mysli asociatívne, odvážne a novo. Zvážte, čo vaši zákazníci potrebujú, pretože inak ste ten istý klient, ktorý myslí, cíti a túži.

Odporúčaná