obchodné

Ako vytvoriť ponuku

Ako vytvoriť ponuku

Video: Ako rýchlo vytvoriť cenovú ponuku 2024, Júl

Video: Ako rýchlo vytvoriť cenovú ponuku 2024, Júl
Anonim

Každý podnikateľ prišiel s komerčným návrhom. Každý z nich vie, že správne navrhnutý dokument bude ideálnym predajcom vášho tovaru alebo služieb. Táto ponuka vám pomôže prilákať nových zákazníkov, poskytuje príležitosť pre starších zákazníkov, aby sa viac zaujímali. Preto k návrhu komerčného návrhu treba pristupovať so zvláštnou starostlivosťou a pozornosťou.

Image

Návod na použitie

1

Názov, cena - to nie je to, na čo sa musíte zamerať vo svojej komerčnej ponuke. Najprv musíte opísať, pre aké potreby je váš produkt vhodný a ako môže uspokojiť potreby konkrétneho klienta. Koniec koncov, väčšina podnikateľov sa zaujíma o samotnú podstatu a nie o podrobný popis technických charakteristík nástroja, ktorý ponúkajú. Napríklad aj komerčný návrh na nákup plniacich pier môže byť nudný a zaujímavý, ak vytvoríte intriku od samého začiatku a opíšete jej schopnosti. Nezapájajte sa, samozrejme, do umeleckých popisov. Dlhé texty nie sú výsadou takýchto listov.

2

Ak dokážete „tromfovať“ na skutočnosť, že vaša spoločnosť alebo značka je dostatočne propagovaná, musíte to uviesť vo svojej správe. Koniec koncov, spoločnosti, ktoré si roky získali svoju povesť, sú na to hrdé a vždy zdôrazňujú svoju príslušnosť k vyvoleným. Nezabudnite uviesť informácie o dostupných zľavách. Nerobte to však príliš rušivo. Text k tomuto bodu by mal viesť vášho potenciálneho partnera k tomu, že poskytuje príjemné bonusy v prípade spolupráce s vami.

3

Kreativita vášho myslenia je tiež to, čo vám pomôže vytvoriť dobrú a nezabudnuteľnú obchodnú ponuku. Hlavnou vecou je uplatniť tieto znalosti s mierou. Zásada „príliš dobrá je tiež dobrá“ tu nebude fungovať. Popíšte všetky výhody vášho produktu alebo služby v príslušnom jazyku. Text by mal byť zostavený dostatočne stručne. Zároveň nestrácajte logiku výrokov. A nezabudnite, že nemusíte písať obrovské písmeno - sotva ho niekto prečíta až do konca. Nezabudnite si zapísať základné veci. Zvyšok vyplňte ako žiadosť. Ak má potenciálny klient záujem o vašu ponuku, určite si preštuduje ďalšie dokumenty, ktoré sú k nemu priložené.

4

Postupujte podľa štruktúry listu. Predpokladá nadpis, ktorý je napísaný mierne väčším písmom ako zvyšok textu. Mal by existovať aj odsek, ktorý je úvodný a zisťuje skutočnosti. V nej stručne opíšte potreby klienta, ktoré bude schopný vyriešiť pomocou vášho návrhu. Ďalej stručne opíšte informácie o svojej spoločnosti. Je to nevyhnutné, aby klient vedel, s kým mu je ponúknuté pracovať. Nezabudnite uviesť priezvisko, meno, priezvisko zodpovednej osoby, jeho telefónne číslo a e-mailovú adresu. Uveďte dátum odoslania a dobu platnosti tohto návrhu.

5

Ak chcete zvýšiť efektívnosť svojho návrhu, preštudujte si, komu presne posielate svoju správu. Štýl, ktorý musíte použiť pri vypracúvaní komerčného návrhu, by mal byť prijatý v prostredí, v ktorom sa potenciálny klient pohybuje.

Užitočné rady

Nezabudnite, že váš návrh by mal byť vypracovaný tak, aby bez preťaženia klienta zbytočnými informáciami bolo možné mu sprostredkovať všetko potrebné. Na dvoch stranách musíte doslova vysvetliť všetky výhody spolupráce s vami. Navyše sa to musí robiť primerane a kompetentne.

Ako nevypracovať obchodnú ponuku

Odporúčaná