obchodné

Ako vytvoriť svoj vlastný podnik

Ako vytvoriť svoj vlastný podnik

Video: AKO SI VYTVORIŤ VLASTNÝ INSTAGRAMOVÝ FILTER | tutoriál 2024, Júl

Video: AKO SI VYTVORIŤ VLASTNÝ INSTAGRAMOVÝ FILTER | tutoriál 2024, Júl
Anonim

Štátna registrácia podniku, hoci je neoddeliteľnou súčasťou, je iba jednou zo zložiek začatia podnikateľského projektu. Predtým, ako budete pokračovať v jeho implementácii, musíte odpovedať na niekoľko dôležitých otázok: koľko peňazí budete potrebovať na začiatok, kedy sa tieto náklady môžu vyplatiť, kde a za akých podmienok môžete získať správnu sumu, ako sa chrániť v prípade zlyhania.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - balík dokumentov na registráciu spoločností;

  • - prijatie platby štátnej dane;

  • - počiatočný kapitál.

Návod na použitie

1

Odpoveď na všetky tieto otázky poskytne premyslený podnikateľský plán. V niektorých prípadoch môžu byť užitočné krátkodobé školenia zamerané na obchodné plánovanie. Často sa však môžete obmedziť na služby konzultantov Centra rozvoja podnikania, ktoré pomáhajú všetkým budúcim a začínajúcim podnikateľom zadarmo alebo za málo peňazí a čítajú špeciálnu literatúru. Príprava tohto dokumentu zvyčajne nespôsobuje žiadne konkrétne problémy, ak zakladateľ budúceho podniku pozná rozsah navrhovanej činnosti. Podnikateľský plán bude dobrým argumentom pri komunikácii s investormi, základom pre poskytovanie štátnych dotácií a mierou jeho zamýšľaného použitia a pre samotný podnik ako kritérium správnosti zvolenej cesty.

2

Vediac, koľko peňazí je potrebných a na ako dlho sa možno pýtame, kde ich získať: je k dispozícii dostatok peňazí alebo je potrebné ich prilákať zvonku (dotácie, investície, pôžičky, pôžičky atď.). Či už je potrebné kontaktovať požičané prostriedky, je otázkou, o ktorej sa musí rozhodnúť každý sám. A ak na to odpoviete pozitívne, starostlivo zvážte možné možnosti vývoja udalostí. A predovšetkým to najhoršie a vyhodnotiť možné východiská zo situácie. Ak je odpoveď hmlistá, je lepšie požičať si od nikoho, či už ide o banku, investora, priateľov alebo príbuzných. Je lepšie myslieť na alternatívne možnosti: ušetriť viac peňazí, predať auto alebo nehnuteľnosť (ale nielen jediné bývanie) atď.

3

Keď konečne viete, koľko peňazí sú potrebné a kde ich získate, môžete prejsť na formálnu stránku problému. Pripravte si balík dokumentov na registráciu podniku, odneste ho na daňový úrad, vezmite certifikát v pravý čas, otvorte bankový účet a začnite implementovať podnikateľský plán.

vytvorte si vlastný podnik

Odporúčaná