Obchodné riadenie

Ako zvýšiť obrat obchodu

Ako zvýšiť obrat obchodu

Video: Tomáš Varga - GoUP: Ako behom jedného roka zvýšiť mesačný obrat e-shopu o 100% 2024, Júl

Video: Tomáš Varga - GoUP: Ako behom jedného roka zvýšiť mesačný obrat e-shopu o 100% 2024, Júl
Anonim

Konkurencia na trhu tovarov a služieb sa stáva každým dňom intenzívnejšou. Majitelia obchodov musia na rozvoj svojho podnikania neustále využívať nové metódy na zvýšenie svojho obratu, čo priamo závisí od prilákania nových zákazníkov.

Image

Návod na použitie

1

Prvá vec, na ktorú treba pamätať, je to, že zvýšenie obratu obchodu závisí od správnej organizácie predajného procesu. Začnite výberom kvalifikovaného personálu. Mnoho zákazníkov sa vracia a odporúča známym presne obchod, v ktorom sú zdvorilí, taktní a priateľskí predajcovia, ktorí sa môžu ľahko pohybovať v sortimente, veľkostiach atď. Okrem toho potenciálni kupujúci venujú pozornosť tomu, ako je personál oblečený. Taktiež si vyberte vzhľad fasády obchodu a obchodnú podlahu.

2

Ďalším krokom je jasné naplánovanie a výpočet metód, ktoré použijete na zvýšenie predaja. Zapíšte si všetky nápady na papier. Na zaujatie potenciálnych zákazníkov nepoužívajte 2-3 recepcie v určitom časovom období, potom nasledujúce, atď. Kupujúci budú vedieť, že vo vašom obchode sa môžete vždy zúčastniť zaujímavej propagácie a nákupu tovaru za výhodnú cenu.

3

Používajte napríklad tieto techniky: „Najpredávanejší produkt“, „Produkt týždňa“, „Top 10“ atď. Táto propagácia je určená pre najpredávanejšie výrobky. Táto metóda je zameraná na skutočnosť, že kupujúci určite budú venovať pozornosť produktu, o ktorý je najväčší záujem. Ak sa chcete potenciálnym zákazníkom dozvedieť viac o prebiehajúcich propagačných akciách, môžete si vyrobiť letáky a zverejniť oznámenie o akcii na dvere obchodu. Zvýraznite svetlé a veľké cenovky.

4

Používajte aj zľavové karty. Môžu byť poskytnuté každému zákazníkovi napríklad v deň otvorenia obchodu alebo v jeho narodeniny. Môžete tiež dať karty stálym zákazníkom alebo zákazníkom, ktorí si v určitom množstve zakúpili tovar v obchode. Vydaná zľavová karta môže byť spočiatku s malou zľavou, ale so zvýšením nákupov sa bonus tiež zvýši. Majú kartu vášho obchodu, zákazníci k vám prichádzajú znova a znova, pretože vedia, že tu ušetria.

5

Na zvýšenie obratu môžete použiť túto techniku ​​- dajte zľavu na druhú (tretiu) položku šeku. Pri nákupe akéhokoľvek produktu dajte súvisiace produkty aj ako darček. Napríklad pri kúpe šatky šatka ako darček. Na predaj sezónnych predmetov ponúkame napríklad dva výrobky za cenu jedného: dva páry zimných topánok za cenu jedného. Pri použití týchto metód by sa malo všetko správne vypočítať, aby ste sa nestratili.

6

Môžete tiež usporiadať lotérie. V rámci určitého časového obdobia vydajte špeciálne lístky zákazníkom, ktorí uskutočnili nákup za určitú sumu alebo splnili podmienky propagácie. Strávte losovanie v určený deň.

Odporúčaná