Obchodné riadenie

Ako zvýšiť predaj detského oblečenia

Ako zvýšiť predaj detského oblečenia

Video: Triedenie oblečenia | Kikeen SK | December 2020 2024, Júl

Video: Triedenie oblečenia | Kikeen SK | December 2020 2024, Júl
Anonim

Počet detských obchodov s odevmi za posledných niekoľko rokov dramaticky vzrástol - najmä v dôsledku vzniku sieťových firiem. Ak chcete zvýšiť predaj vo svojom obchode, musíte premýšľať o nových spôsoboch, ako prilákať zákazníkov: úprava rozsahu, hľadanie iných spôsobov propagácie obchodu, vytvorenie herne v obchode.

Image

Návod na použitie

1

Navštívte ďalšie detské obchody s oblečením vo vašej oblasti a zistite, ako si konkurujú. Porovnať rozsah, reklamu, úroveň služieb. Zdôraznite „vodcov“ pre seba a premýšľajte o tom, čo priťahuje taký veľký počet zákazníkov. Pokúste sa uplatniť svoje metódy vo vašom podnikaní.

2

Pracujte na sortimente vášho obchodu. Predaj detského oblečenia je často malý kvôli nesprávnemu sortimentu. Obchody často nakupujú odevy od dodávateľov nesystematicky - a drahé a lacné, pre dojčatá a pre školákov. Zdá sa, že týmto spôsobom môžete prilákať viac zákazníkov, a teda predávať viac. V skutočnosti je všetko iné: vo vašom obchode nie je okruh stálych zákazníkov (napríklad bohatí rodičia predškolských detí), zákazníci k vám prichádzajú náhodou a nikdy sa nevracajú. Predaj teda nerastie. Rozhodnite sa, čo presne je najvýhodnejšie predať v oblasti, kde sa nachádza váš obchod, a zamerajte sa na to.

3

Zamyslite sa nad tým, ako zákazníci zistia váš obchod. Má webovú stránku s katalógom produktov, inzerujete na internete alebo je na všetkom to podpísané? Ak neexistuje jasná reklamná kampaň, premýšľajte o jej vytvorení. To môže byť zverené reklamnému špecialistovi (nezávislý pracovník alebo spoločnosť), alebo môže byť vykonané nezávisle, na základe skúseností konkurentov. Najjednoduchším a najlacnejším spôsobom propagácie vášho obchodu, a teda zvýšenia predaja, je jeho propagácia prostredníctvom „rodičovských“ fór a komunít. Distribúcia letákov v metre a zariadeniach starostlivosti o deti môže byť tiež efektívna.

4

Pokúste sa hrať na rozmaroch detí. Napriek tomu, že takmer vždy rozhodujúce slovo týkajúce sa kúpy jednej alebo druhej veci zostáva na rodičoch, a nie na dieťati, môžu deti v niektorých prípadoch zvýšiť predaj. Vyhradte si miestnosť pre svoju herňu vo svojom obchode a zadajte hračky do sortimentu. Deti budú preto nadšené z hry a rodičom poskytnú pokojný výber oblečenia a potom budú požiadané, aby si kúpili hračku, ktorú práve držali vo svojich rukách.

5

Nezabudnite na rôzne propagačné akcie, zľavy, distribúciu kumulatívnych kariet. To môže „priviazať“ zákazníkov k vášmu obchodu na dlhú dobu, najmä ak sa vo vašej oblasti nenachádza žiadny detský obchod s odevmi a ak sa takýmto veciam v iných nedotknete.

Odporúčaná