Obchodné riadenie

Ako robiť veľkoobchod

Ako robiť veľkoobchod

Video: Decembrový feeder na Váhu 2024, Júl

Video: Decembrový feeder na Váhu 2024, Júl
Anonim

Veľkoobchod je druh transakcie, keď sa tovar, za ktorý sa platí hotovosť, neprenáša na konečného spotrebiteľa. Je určený na ďalší predaj. Predmetom predaja je spravidla celé množstvo tovaru - veľké alebo malé.

Image

Návod na použitie

1

Zamyslite sa nad tým, aký druh veľkoobchodu chcete robiť. Zhromaždiť čo najviac informácií, na tento účel marketingová analýza, identifikovať dopyt spotrebiteľov.

2

Rozhodnite sa, na ktoré cieľové publikum sa môžete spoľahnúť. To znamená, ktoré kategórie spotrebiteľov môžu využívať ponúkané produkty. Závisí to od mnohých faktorov: saturácia trhu, úroveň vašich cien, služba, pohodlie zákazníka (umiestnenie vašej kancelárie, obchodu, skladu). Pokúste sa upútať pozornosť najziskovejších zákazníkov (veľkoobchodníkov, majiteľov obchodov). Vynakladajte maximálne úsilie na nadviazanie dobrých vzťahov s nimi, na záujem o spoluprácu s vami. Spravujte kompetentnú reklamnú spoločnosť.

3

Venujte osobitnú pozornosť sortimentu ponúkaných produktov. Je dobré, keď je nomenklatúra rozsiahla, rôznorodá, ale na druhej strane si široký sortiment vyžaduje vysoké náklady, ktoré sa nemusia vždy vyplácať rýchlo (napríklad, niektoré výrobky môžu byť nečinné). Preto by základom nomenklatúry mali byť najpopulárnejšie a najziskovejšie skupiny výrobkov.

4

Vyberte si svojich dodávateľov starostlivo. Nesnažte sa lacnosť, pretože v niektorých prípadoch je to dôsledok nízkej kvality.

5

Cenová hladina vášho tovaru by nemala byť vyššia ako priemerný trh, pretože to odradí väčšinu klientely. Naopak, pokiaľ je to možné, snažte sa ich lacnejšie ako konkurenti. Aj keď je rozdiel čisto symbolický, priťahuje klientov z hľadiska psychológie dobre.

6

Vyhľadajte kvalifikovaný personál. Pamätajte, že ziskovosť vášho podnikania bude do značnej miery závisieť od toho, ako zdvorilo sa zamestnanci rozprávajú so zákazníkmi, ako sebavedome a inteligentne odpovedajú na ich otázky. Pre zákazníkov je tiež veľmi dôležité, ako rýchlo budú doručené (vyhotovia všetky dokumenty, naložia auto). Preto sa pokúste zaistiť, aby sa kancelária a sklad nachádzali blízko seba na vhodnom mieste.

7

Nezabudnite zvážiť motivačný systém. Pravidelným a najziskovejším zákazníkom by sa mali poskytnúť zľavy na predajné ceny alebo odložená platba. Vaša úloha: zabezpečiť, aby boli spokojní so spoluprácou a nehľadali iného dodávateľa.

Odporúčaná