ostatné

Ako si vybrať kanceláriu

Ako si vybrať kanceláriu

Video: Ako si vybrať slúchadlá do kancelárie alebo do bazéna? 2024, Júl

Video: Ako si vybrať slúchadlá do kancelárie alebo do bazéna? 2024, Júl
Anonim

Cena prenájmu kancelárie v Moskve je pomerne vysoká, ale s určitým úsilím si môžete vybrať slušnú kanceláriu za skromné ​​množstvo nájomného. Hlavnou úlohou podnikateľa hľadajúceho kanceláriu je nájsť primeranú rovnováhu medzi potrebami podniku a nákladmi na prenájom.

Image

Návod na použitie

1

V zásade nie každá firma potrebuje kanceláriu vôbec: napríklad, ak ste kaderníctvo alebo maskérka, môžete svojim klientom poskytovať vhodné služby doma. Mnohí konzultanti a právnici začali návštevou svojich klientov sami. Skôr alebo neskôr však takmer každý musí vyhľadať kanceláriu.

2

Najprv sa rozhodnite, či potrebujete kanceláriu stále alebo len v určitých hodinách? V druhom prípade môžete využiť novú službu - „kancelária na hodinu“. Niektoré realitné kancelárie si prenajímajú kancelárie v prestížnych obchodných centrách, aby si ich mohli prenajať na určité hodiny každému, kto ich môže potrebovať. Ak teda potrebujete rokovať s klientom, môžete si takúto kanceláriu prenajať na niekoľko hodín. Cena prenájmu kancelárie za jednu hodinu môže byť od 300 rubľov. V takýchto kanceláriách je vždy neobmedzené internetové a telefónne služby, za príplatok môžete využiť služby sekretárky.

3

Tí, ktorí potrebujú kanceláriu po celú dobu, budú musieť hľadať miestnosť, ktorá je vhodná pre seba aj pre zákazníkov. Tu veľa záleží na špecifikách podnikania. Niektoré veľké spoločnosti majú tendenciu prekračovať rámec MKAD, ale to neplatí pre všetkých, mnoho takýchto spoločností zostáva v hraniciach nielen Moskvy - v rámci záhradného kruhu. Dá sa to ľahko vysvetliť, pretože pre klienta je výhodnejšie prísť do kancelárie právnikov alebo audítorov, ktorí sa nachádzajú na Tverskej, a nie niekde v Krylatskom. O výhode kancelárie sa často rozhoduje často, pretože zákazníci sú v zhone a jednoducho nechcú tráviť čas na cestách, aj keď služby spoločností, ktoré sú ďaleko od centra, sú lacné.

4

Mimo Moskovského okruhu odchádzajú nielen spoločnosti, ktoré si nemôžu dovoliť prenajať izbu v centre Moskvy. Niekedy je to jednoducho výhodné: ak ste veľkoobchod alebo veľkoobchod, nepotrebujete kanceláriu v centre, budete mať väčší záujem o blízkosť veľkých obchodov, ktoré potrebujú váš tovar. Rovnako bude pre vás pohodlnejšie zvoliť si kanceláriu v rezidenčnej oblasti, ak je vaša firma spojená s činnosťou organizácie nachádzajúcej sa v tej istej oblasti.

5

Kancelárie na prenájom sú zapojené do mnohých realitných kancelárií. Na nájdenie vhodnej ponuky spravidla stačí ísť na ich stránky - napríklad http://www.office.ru/ a ďalšie. Na týchto stránkach si môžete vybrať kanceláriu za prijateľnú cenu takmer kdekoľvek v meste. Agentúra bude samozrejme musieť zaplatiť za výber vhodnej možnosti, ale budete si istí, že vám ponúkne skutočne dobrú a legálne „čistú“ kanceláriu, pretože pre odborníkov je nerentabilné pokaziť svoju povesť nekvalitnou prácou.

Venujte pozornosť

Pri výbere kancelárie musíte požiadať prenajímateľa o tieto dokumenty:

- katastrálny pas priestorov;

- výpis z zjednoteného štátneho registra práv k nehnuteľnostiam a obchodom s nimi (USRR).

Ak prenajímateľ nie je pripravený poskytnúť vám tieto dokumenty, mali by ste si pred uzavretím nájomnej zmluvy niekoľkokrát rozmyslieť. Tieto dokumenty obsahujú informácie o majiteľovi kancelárie, možnosti využitia priestorov osobitne pre kanceláriu atď.

Súvisiaci článok

Niekoľko tipov na prenájom kancelárií

Odporúčaná