ostatné

Ako vyberať dlhy od spoločnosti

Ako vyberať dlhy od spoločnosti

Video: Ako vybrať správnu žiarovku LED 2024, Júl

Video: Ako vybrať správnu žiarovku LED 2024, Júl
Anonim

Ak spoločnosť tretej strany dlhuje peniaze alebo porušuje zmluvu a spôsobila straty, máte právo požadovať náhradu. Bohužiaľ, nie každý je pripravený splácať dlhy. Ak chcete dosiahnuť tento cieľ, postupujte podľa určitého plánu, čo výrazne zvýši šance na úspech.

Image

Návod na použitie

1

Obráťte sa na vedenie spoločnosti a porozprávajte sa o existujúcom dlhu. Aj keď tento krok sám osebe pravdepodobne nebude mať za následok zaplatenie dlhu, dá vám vedieť, akú pozíciu má dlžník vo vzťahu k dobrovoľnému plneniu záväzkov a môžete rýchlo určiť ďalšie kroky.

2

Ak sa medzi vami a dlžníckou spoločnosťou uzavrie zmluva, ktorá ustanovuje postup pred začatím súdneho konania na urovnanie sporu, podajte žalobu. Povinné vybavovanie reklamácií môže byť stanovené nielen zmluvou, ale aj zákonom pre určité druhy záväzkov.

3

Pri uplatnení nároku odôvodnite dlžnú sumu podrobným výpočtom. Ak je jednoduchý a nie objemný, môžete ho zahrnúť do textu nároku. V opačnom prípade vykonajte výpočet ako samostatný dokument ako prílohu.

4

Ak lehota na vybavenie reklamácie nie je stanovená zákonom alebo zmluvou, určte ju sami. Napíšte, že po uplynutí tejto lehoty budete musieť ísť na súd.

5

Reklamáciu osobne podajte proti podpisu splnomocneného zástupcu dlžnej spoločnosti alebo zašlite doporučenou poštou s oznámením a popisom prílohy k registrovanej adrese.

6

Ak na sťažnosť dostanete zápornú odpoveď alebo ak dlžnícka spoločnosť nedostala žiadnu odpoveď, podajte žalobu na súd. Za týmto účelom zhromaždte všetky potrebné dôkazy, urobte vyhlásenie o nároku, zaplatte štátny poplatok vo výške stanovenej v kapitole 25.3 daňového poriadku Ruskej federácie.

7

Po prijatí súdneho rozhodnutia vo váš prospech úzko spolupracujte s exekútormi a sledujte, ako plne podnikajú kroky na nájdenie majetku a peňazí dlžníka na splatenie dlhu.

8

Ak vám súdni exekútori povedia, že dlžník nemá prostriedky na pokrytie sumy, ktorá vám bola poskytnutá, skúste predať tento dlh inkasnej agentúre - vráti sa vám aspoň časť dlžných peňazí.

Venujte pozornosť

Ak dlh vznikol v súvislosti s podnikaním alebo inou hospodárskou činnosťou, vec môže rozhodcovský súd posúdiť. V opačnom prípade súd všeobecnej príslušnosti.

vymáhatelia dlhov

Odporúčaná