management

Ako vyplniť formulár s priemerným počtom zamestnancov

Ako vyplniť formulár s priemerným počtom zamestnancov

Video: Návod na vyplnenie žiadosti v schéme štátnej pomoci cestovnému ruchu 2024, Júl

Video: Návod na vyplnenie žiadosti v schéme štátnej pomoci cestovnému ruchu 2024, Júl
Anonim

Informácie o priemernom počte zamestnancov by sa mali každoročne predkladať daňovým podnikom a podnikateľom bez ohľadu na to, či si najali zamestnancov. Najjednoduchší spôsob, ako vyplniť tento dokument, je prostredníctvom online služby „Elektronický účtovník“ Elba.

Image

Budete potrebovať

  • - počítač;

  • - prístup na internet;

  • - účet v službe „Elektronický účtovník“ Elba “(bezplatne);

  • - informácie o zamestnancoch (ak existujú).

Návod na použitie

1

Ak ešte nemáte účet v službe Elba Electronic Accountant, zaregistrujte sa a zaregistrujte sa. Ak sa plánujete obmedziť iba na predloženie súboru povinných dokladov do daňového systému vrátane informácií o priemernom počte zamestnancov, stačí vám bezplatný účet.

2

Registrácia do systému nie je náročná a údaje, ktoré ste v tomto prípade zadali, potom automaticky tvoria základ dokumentov vygenerovaných systémom. Potom môžete kedykoľvek vstúpiť do systému a vykonať potrebné operácie.

3

Ak nemáte zamestnancov, tento krok môžete preskočiť. Ak sú k dispozícii, musíte do systému zadať údaje pre každú z nich. Ak to chcete urobiť, kliknite na odkaz Zamestnanci a začiarknite políčko vedľa vety „Mám oficiálne založených zamestnancov“. Potom kliknite na tlačidlo „Pridať zamestnanca“ a do zobrazeného formulára zadajte potrebné údaje. Platí to nielen pre zamestnancov na plný úväzok, ale aj na základe zmluvy. Uveďte všetkých zamestnancov vrátane tých, ktorí boli prepustení v roku, za ktorý chcete podať správu.

4

Kliknite na odkaz „Podávanie správ“ a v zozname naliehavých úloh vyberte predloženie informácií o priemernom počte zamestnancov za posledný rok. Po kliknutí naň systém vygeneruje požadovaný dokument.

5

Ak si to želáte, môžete ju okamžite poslať na daň cez internet pomocou služby. Ak to chcete urobiť, musíte si z webu stiahnuť plnú moc, vyplniť, vytlačiť a podpísať a vytlačiť plnomocenstvo a naskenovať ho prostredníctvom formulára na webe.

6

Alternatívou je uložiť formulár do počítača, vytlačiť ho a vziať ho osobne na daňový úrad alebo poslať poštou s cenným listom s popisom investície. Toto sa musí uskutočniť najneskôr do 20. januára.

Odporúčaná