Druhy činností

Ako zaregistrovať družstvo

Ako zaregistrovať družstvo

Video: Co vše najdete v Klientské zóně 2024, Júl

Video: Co vše najdete v Klientské zóně 2024, Júl
Anonim

Družstvo je združenie organizácií alebo ľudí na dosiahnutie spoločného sociálneho alebo ekonomického cieľa, ktorý je určený na uspokojenie materiálnych alebo iných potrieb účastníkov. Keďže družstvo je právnickou osobou, jej registrácia je založená na zákone Ruskej federácie „o štátnej registrácii právnických osôb a samostatných podnikateľov“.

Image

Návod na použitie

1

Zhromaždiť valné zhromaždenie zakladateľov družstva. Zostavte zápisnicu z valného zhromaždenia, ktorá berie na vedomie rozhodnutie o založení družstva. V zápisnici zo schôdze je potrebné vziať na vedomie všetkých účastníkov družstva, ktorí potvrdili svoj súhlas s rozhodnutiami prijatými podpisom. Vyberte právnu formu družstva a jeho názov.

2

Nastavte veľkosť schváleného kapitálu. Schvaľovať riadiace orgány družstva. Stanovte výšku príspevkov každého člena družstva do základného imania a poradie ich vkladu. Pred registráciou musí každý člen družstva zaplatiť aspoň desatinu svojho príspevku do charterového kapitálu. Zostávajúca suma sa vyplatí do jedného roka od registrácie. Urobte si chartu a memorandum o združení členov družstva. Definujte registračnú adresu družstva.

3

Vyhlásenie o štátnej registrácii družstva podľa formulára P11001. Zaplaťte štátny registračný poplatok. Predložte všetky dokumenty v duplikáte, vrátane potvrdenia a výpisu, daňovému úradu. Na základe toho do vytvoreného družstva do piatich pracovných dní vykoná zodpovedajúci zápis do štátneho registra právnických osôb. Územný úrad pre dane a poplatky dá družstvo do daňovej správy v mieste vytvoreného družstva. Ak sú predložené dokumenty vyplnené nesprávne, vrátia sa vám na kontrolu. Po odstránení všetkých nedostatkov vráťte dokumenty daňovému úradníkovi, ktorý má na starosti vaše družstvo.

4

Získajte dokumenty potvrdzujúce zápis družstva ako právnickej osoby do Jednotného štátneho registra právnych subjektov. Družstvu bude pridelené individuálne číslo OGRN.

5

Otvorte si spolupracujúci bankový účet v banke. Informujte daňový úrad o otvorení bankového účtu.

Odporúčaná