ostatné

Ako zaregistrovať meno

Ako zaregistrovať meno

Video: Zoom - vytvorenie video hovoru a prihlásenie žiaka 2024, Júl

Video: Zoom - vytvorenie video hovoru a prihlásenie žiaka 2024, Júl
Anonim

Podľa štatistík o porušeniach týkajúcich sa obchodných značiek - t. názvy spoločností - to sa len zväčšuje. Aby ste sa ochránili pred porušovaním vašich práv, je dôležité pri registrácii názvu spoločnosti zohľadniť niektoré nuansy.

Image

Návod na použitie

1

V súlade s občianskym právom je názov (názov spoločnosti) povinným atribútom akejkoľvek spoločnosti. Na rozdiel od ochrannej známky a známky služieb rozlišuje jednu spoločnosť od druhej bez ohľadu na tovar alebo služby predávané spoločnosťou. Názov spoločnosti pozostáva z označenia právnej formy spoločnosti a samotného názvu (napríklad Romashka LLC).

2

Názov spoločnosti je uvedený pri registrácii spoločnosti na daňovom úrade. Existuje, pokiaľ spoločnosť existuje. Spoločnosť, ktorej názov spoločnosti je registrovaný predpísaným spôsobom, má výlučné právo používať ho. Existujú však ťažkosti - veľké množstvo dvojitých spoločností, t. s rovnakou značkou. Registrácii názvu spoločnosti ako ochrannej známky (pre tovary) alebo servisnej značky (pre služby) sa takýmto problémom predchádza.

3

Registrácia ochrannej známky alebo servisnej značky je pomerne komplikovaný postup. Takáto známka sa nezapíše, ak:

1. Zhoduje sa úplne alebo z väčšej časti s už zapísanou ochrannou známkou. Toto je možné overiť predložením zodpovedajúcej žiadosti Rospatent.

2. Uvádza spotrebiteľa do omylu (jogurt sa nemôže nazývať majonézou).

3. Má prvky štátnych symbolov, vlajok, úplných alebo skrátených názvov štátnych organizácií.

Ak je vaša ochranná známka alebo ochranná známka vhodná na registráciu, musíte vypracovať a podať žiadosť o registráciu ochrannej známky alebo servisnej značky u Rospatent. Môžete to urobiť sami alebo sa obrátiť na patentového zástupcu.

4

Na správne vyplnenie prihlášky je dôležité určiť, v ktorej triede tovarov a služieb bude ochranná známka alebo ochranná známka zapísaná. Toto sa uskutočňuje pomocou Medzinárodnej klasifikácie tovaru a služieb (ICGS), schválenej v Niceskej dohode o medzinárodnej klasifikácii tovaru a služieb pre registráciu ochranných známok z 06.15.1957. Musíte tiež opísať ochrannú známku alebo servisnú značku (ako to vyzerá, ako sa tvorí). Je dôležité uviesť dátum priority ochrannej známky. Existuje tak, že osoba, ktorá podala prihlášku s podobným označením neskôr, ako ste ju nemohli zaregistrovať.

5

Priložené k žiadosti:

1. prijatie štátnej povinnosti.

2. Kópia zakladajúcich dokumentov spoločnosti.

3. List Federálnej štátnej štatistickej služby, v ktorom sú uvedené štatistické kódy pridelené spoločnosti.

Odporúčaná