Obchodné riadenie

Ako chrániť podnik pred zachytením lupiča

Obsah:

Ako chrániť podnik pred zachytením lupiča

Video: A CRUCIAL VIDEO FOR AWAKENING! – Satsang Is God's Magnet 2024, Júl

Video: A CRUCIAL VIDEO FOR AWAKENING! – Satsang Is God's Magnet 2024, Júl
Anonim

V poslednej dobe sa záchvaty lupičov čoraz častejšie vyskytujú nielen v segmente veľkých podnikov, ale postihujú aj malé a stredné podniky s malým, ale stabilným ziskom. Prevzatie lupiča môže teda ohroziť nielen veľké akciové spoločnosti, ale aj spoločnosti, ktorých obraty sú oveľa skromnejšie.

Image

Prevzatie Raiderom je odber energie podniku zameraný na získanie jeho majetku od vlastníkov. Bohužiaľ, trh lupičov v Rusku je pomerne veľký a neustále sa rozširuje. Od orgánov činných v trestnom konaní a právnych zborov proti útokom by sa mala očakávať ochrana pred hospodárskym tlakom. Ani jeden, ani druhý však nemôžu poskytnúť záruky, že podnikanie sa bude môcť udržiavať.

Avšak nie každý biznis produkt je pre lupičov zaujímavý. Existujú určité predpoklady, ktoré nám umožňujú povedať, že spoločnosť vedie riskantnú politiku riadenia, ktorá môže predpovedať vznik záujmu nájomcov v budúcnosti. Na odstránenie nebezpečenstva ekonomického útlaku by sa mali preskúmať niektoré obchodné zásady.

Práca v bielom

Atraktívne aktíva, stabilné zisky a silné postavenie na trhu nie sú jedinými znakmi podniku, ktorému môže hroziť prevzatie lupičom. Nelegálne ekonomické podvody sa často vyskytujú v podnikoch, ktorých vedenie už porušilo zákon. V takýchto prípadoch sa zabavenie podnikov stane vydieraním.

Je zrejmé, že vykonávanie bieleho účtovníctva, nevykonávanie pochybných transakcií a nevyberanie prostriedkov tajne od zakladateľov zníži riziko zabavenia nájazdníkov. To však neposkytuje úplnú záruku.

Útočiť na nedbanlivosť

Záchvaty lupičov sa často vyskytujú v dôsledku nedostatočnej pozornosti vedenia na ukladanie dokumentácie. Ak podvodníci získajú prístup k účtovným dokumentom alebo ak existuje možnosť ukradnúť dokumenty elementárnym spôsobom, potom sa nedá vyhnúť obchodným problémom.

Podľa týchto schém sa záchvaty útokov realizujú v podnikoch rôznych foriem vlastníctva. Z tohto dôvodu sa odporúča uchovávať štatutárne, účtovné doklady, pečate a faxy prísne v bezpečí, pričom kľúče, ktoré majú k dispozícii iba úradníci: generálny riaditeľ a hlavný účtovník.

Odporúčaná