obchodné

Odevy: ako založiť firmu od nuly

Odevy: ako založiť firmu od nuly

Video: Co potřebuješ na začátek? 2024, Júl

Video: Co potřebuješ na začátek? 2024, Júl
Anonim

Obchod s odevmi je na prvý pohľad jedným z najjednoduchších druhov podnikania - v porovnaní s reštauráciou alebo napríklad s otvorením realitnej kancelárie, zákona alebo iných firiem. V zásade je to, ale toto podnikanie si stále vyžaduje určité vedomosti a skúsenosti a okrem toho je celkom konkurencieschopné, čo sa musí tiež zohľadniť.

Image

Návod na použitie

1

Najprv by ste mali analyzovať existujúce obchody mesta. Aký tovar je hojný, čo nestačí, „klady“ a „nevýhody“ dizajnu, umiestnenia a úrovne obslužného personálu. Potom vyberte cieľové publikum pre svoj obchod a štýl oblečenia, ktorý bude k dispozícii na policiach.

2

Potom musíte zvoliť miesto, kde bude obchod umiestnený. Malo by to byť napr. V centre mesta. Aby bol obchod rozpoznateľný, je lepšie umiestniť ho oddelene od iných zásuviek. Ďalšou úspešnou možnosťou umiestnenia je nákupné centrum, ktoré zabezpečí prílev zákazníkov a ušetrí peniaze za reklamu.

3

Ďalej musíte urobiť vývoj dizajnu, zatiaľ čo vy a musíte ukázať predstavivosť, pričom musíte zohľadniť vybraný formát oblečenia. Existuje mnoho rôznych možností dizajnu: od neformálneho štýlu mládeže až po drahé a elegantné kúzlo. Potom pokračujte s opravou a nákupom vybavenia: stojany, vešiaky, figuríny, zrkadlá, registračná pokladňa. Zvukové zariadenie tiež neovplyvňuje príjemnú hudbu v obchode, ktorá zodpovedá jeho formátu.

4

Dnes existuje pomerne veľa veľkoobchodných dodávateľov odevov predstavujúcich určitú značku. Na prvý pohľad je výber na trhu v oblasti odevov pomerne široký, ale výber niečoho iného ako to, ktoré uviedli konkurenti, nie je ani zďaleka ľahký. Preto je vhodné zúčastňovať sa tematických výstav a tiež na vyhľadávanie používať internet. Zároveň si môžete zvoliť dobre známe značky alebo propagovať nové, kúpiť si domáce alebo dovážané oblečenie. Ako alternatívu môžete otvoriť štýlový franšízový obchod s oblečením pomocou značky, ktorá je už na trhu známa a dáva časť zisku svojim majiteľom.

5

Musíte tiež zvážiť reklamu zameranú na cieľové publikum v obchode. Túto funkciu môže napríklad vykonávať vonkajšia reklama (obliekanie do okien, vývesné štíty atď.), Reklama v tlačených médiách, v rozhlase alebo v miestnej televízii, zoznamy adries, distribúcia suvenírov, letákov a letákov na ulici. Okrem toho by kupujúci mali byť informovaní o nových sezónnych príchodoch, predajoch a zľavách.

6

Pri nábore personálu by sa malo postupovať opatrne. Ak chcete začať v malom obchode, sú potrební dvaja pokladníci, ktorí sa navzájom nahrádzajú, obchodní poradcovia v obchodnej miestnosti (odchádzajúci, s jasným slovníkom a pekným vzhľadom) a ochranka. Zamestnanci musia vytvárať motiváciu vo forme mzdy, ktorá priamo závisí od objemu predaja.

7

Po vyriešení všetkých organizačných problémov stačí rozhodnúť o dátume otvorenia obchodu, o ktorom by ste mali zákazníkov vopred informovať prostredníctvom reklamy. Priamo v deň otvorenia môžete tiež usporiadať špeciálne akcie so zľavami a darčekmi, aby ste prilákali kupujúcich.

informačný časopis "SchoolZhizni.ru"

Odporúčaná