ostatné

Problémy ruského podnikania

Obsah:

Problémy ruského podnikania

Video: TAKHLE ŘEŠÍ PROBLÉMY V RUSKU... 2024, Júl

Video: TAKHLE ŘEŠÍ PROBLÉMY V RUSKU... 2024, Júl
Anonim

Mnoho podnikateľov v Rusku sa sťažuje na ťažkosti spojené so založením a vedením podniku. Niektoré problémy tohto druhu sú, samozrejme, „medzinárodné“, existujú však čisto ruské nuansy, ktoré sťažujú život podnikateľom. Prítomnosť týchto problémov bráni nielen rozvoju konkrétnych podnikov, ale aj celej ekonomike krajiny, a preto je ich riešenie dôležitou úlohou štátu.

Image

Po celý čas a vo všetkých krajinách mali podnikatelia určité problémy s podnikaním. V niektorých prípadoch sa tieto problémy týkali kriminality, v iných agresívnej štátnej politike a v treťom nedostatku personálu a nekvalifikovaného riadenia.

Funkcie podnikania v Rusku

Pokiaľ ide o Ruskú federáciu, tu sa objavil samotný koncept podnikania relatívne nedávno, pretože po perestrojke a zmene politického systému prešlo niečo viac ako dve desaťročia. Vytváranie trvalo udržateľných obchodných modelov s prihliadnutím na národné charakteristiky sa, samozrejme, ešte nedokončilo. Okrem toho sa hospodárska situácia v štáte dala označiť za stabilnú len v posledných niekoľkých rokoch a dovtedy sa v krajine nachádzali finančné krízy a politické otrasy, ktoré postihli najmä malé a stredné podniky.

Iba dve percentá jeho obyvateľov považujú Rusko za priaznivú krajinu na začatie podnikania. Pre porovnanie, v Amerike je toto číslo takmer sedemdesiat percent.

Dnes podnikatelia sami zdôrazňujú niekoľko kľúčových problémov, ktoré bránia úspešnému rozvoju podniku. Paradoxne, ale v prvom rade, sa podnikatelia sťažujú na nedostatok vyškolených a kvalifikovaných zamestnancov, čo ich núti minúť ďalšie prostriedky na vzdelávanie zamestnancov. Druhým miestom v zozname ťažkostí je slabo kontrolované zvyšovanie cien tovarov a služieb. V podmienkach nepredvídateľnej inflácie je ťažké podnikať, prijímať pôžičky, vytvárať finančné prognózy a plánovať dlhodobé investície.

Odporúčaná